Ето малко изпитани съвети за това "как да се справим когато ни боли гърлото без да хвърляме луди пари за хачета":
1.) Вземете една връзка лук (в PENNY връзката е 1,5кг ~ 1,80 euro, в ALDI - 0,5 kg ~ 0.50 ~ 0.60 euro). Нарежете 4-5 глави лук на ситно, вземете една кърпа, която може да прежалите сложете нарязания лук (може да не е всичкия, а на порции) в кърпата, завържете същата здраво и започнете да стискате вързания лук над съда, в който ще събирате сока (от лука). Ще се поизпотите малко, но ще го изцедите
От така изстискания луков сок взимайте по една чаена лъжичка по 3-4 пъти на ден. Препоръчително е една сутрин, една обед, една към 16:00 и една преди лягане.
Съвет: Ако се чудите каква кърпа да изкопате, може да ползвате някои чорап за предпочитане изпран и който едва ли ще ви трябва после.
2.) Взимате лайка (лайкучка) (не знам какви са цените, но знам че в dm ще намерите лайка в пакет или наилонов плик ), сгрявате вода и си правите чай, с получения чай си правите гъргара през 30 мин.. Разбира се, ако искате след или преди гъргарата пите чай от лайка, но тогава ще ви трябва повече лайка
3.) Чай (за предпочитане билков от лайка, мащерка, мента и т.н.) с мед и не жалете меда - най-много да оздравеете по-бързо от него, а за госпожиците да не се пртесняват, вярно, че 100г мед съдържа ~310 KKal, но имайки в предвид колко повече калории изгаря тялото ви докато сте болна (дори и при най-малката настинка) няма никакви опасения, че ще качите 10 грама повече (пък и може да ги качите върху бюста )
4.) От носно лекарства, мога да препоръчам от личен опит Orofar, таблетки за смучене. НО само с таблетки за смучене, ще си карате болното гърло минимум 3-4 дена затова, ако искате бързо да оздрвеете комбинираите стъпки 1.) , 2.), 3.) и 4.)
Всичко изписано до тук е изтествано и работи! Бъгове няма, изпитал съм го на свой гръб. За любителите на антибиотици и други подобни, мога само да им пожелая късмет и попътен вятър. За всички други - освен стриктното спазване на стъпките по-горе не забравяйте, че позитивно мислещия човек е здрав човек. Поставете си за цел, че за днес трябва да спре да ви боли гърлото, следваите стъпките и аз ви давам гаранция, че ще се почуствате долеч по-добре на следващия ден, макар и не напълно оздравели (все пак, ако ви боли гърлото и носът ви ще тече )