хехе, браво ве много добре си го написал ей сега тука ако имаше един смайл за покланяне, както има в скайпа ...
everything will continue somewhere ...
03 Mar 2007 6:31
yurukov Мнения: 1370
Абе аз хубаво съм го написал, но не знам дали ще го прочетат. По принцип такива т.н. "ново поколение" .net компании се гордеят с това, че се вслушват в потребителите си, а не просто забиват някъде писмата им.
Преди определено беше така. Пращал съм бая писма с предложения и коментари около старите версии. Дори си мисля, че съм споменавал като идея да се сложи индикатор, че човека отсреща пише. Винаги са отговаряли. Дори и да попитат нещо тъпо или да кажат защо не може да стане или че е в края на списъка на чакане - винаги са писали.
Но тогава беше малка компания. Имаше само един милион на линия. Надали имат време да преглежат форумите и всичката си поща. Това е един от недостатъците на големите компании - размива се отговорноста, а от там връзките с външния свят и ефективността на работа.
Струва ми се обаче, че за сега се справят доста добре и няма признаци за умора.
Ето още нещо ново в 3.1 beta (другото беше skype find) - skype prime. Идеята е да се създаде възможност за нов вид бизнес по подобие на платените номера в стационарните мрежи. Когато се обаждате на някой номер, съгласявате се че разговора е платен, било то на минута или еднократно и започвате да говорите. Спектъра на услуги би бил същия, но с глобално покритие. Повечето платени телефони са достъпни само локално. С тази нова услуга skype прилага добре известанта философия на e-bay за създаването на среда за развитие на нови бизнеси. Мисля си че това ще има голям успех.
еее тия от skype са станали големи мошеници!!! вече искат 4,5c начална такса - A connection fee of ?0,039 (?0,045 incl. VAT) applies to all SkypeOut calls.
то така става вече безумно скъпо да говориш по skype ...
имали уж безплатни разговори, ако използваш skype про, ама всеки път ти взима 4,5c ...
10 Mar 2007 18:25
Е чакай бе, какво му е скъпото - така или иначе излиза между 5 и 25 цента на минута, каква таква разлика има една еднократна такса. Правят го за да няма спамване със разговори при които не се говори и не се плаща.
еми виж сега - 1во никъде не са го обявили, освен на сайта, който случайно посетих. Дори когато набираш номер не пише, че ще ти вземе 5c повече. 2ро виж http://www.voipcheap.com/en/rates.html - тука си се говори АБСОЛЮТНО безплатно из Европа + че цените са много по-ниски от skype. и най-важното е, че качеството на разговорите е направо с пъти по-добро от skype. когато си говоря с бг по skype редовно все някой не ме чува, дори когато набирам бг номер. а когато се говори от voip cheap към телефони в целия свят, досега не ми се е случвало да има проблеми. това е обективното ми сравнение. не че не ми харесвам skype, но става все по-тежка програма и все повече искат да печелят пари без достатъчно добро качество на услугата.
Edit: забравих да спомена - 5ц мин + 5ц начална такса какво прави - 10ц. тоест ако искам да кажа на някого 5 думи за 1 мин трябва да се изръся 10ц. единствено тази такса е пренебрежително малка, ако имаш skype про и говориш с безплатни телефони, или водиш дълги платени разговори, в които тия 5ц. нач. такса се равняват на 1 мин, което няма никво значение когато си говорил 30 мин примерно.
10 Mar 2007 19:26
Е да ама ако искаш да говориш >20мин или 2 часа както правя аз няма никаква разлика. Освен това програмата има много други функции и въобще не е вярно, че качеството е по-лошо. Разликата е, че skype се използва от много повече хора от най-различни слоеве. Освен това е нормално да е тежка, защото има много по-мощни филтри за шумове и много допълнителни функции. А и основните функции на skype си остават безплатни и е нормално другите като разговори от и към телефони, гласова поща и различни картинки и други екстри да са платени, защото на тях им струват пари.
И пак казвам защо предпочитам skype - стабилна програма е, ползвам я отдавна и съм сигурен, че няма пиратски трафик от компа ми, което съвсем не е вярно за други подобни програми.
С новата версия, която излезе преди няколко дни, може да се правят снимки директно от видео разговор. Примерно човека срещу вас прави маймунски физиономии и вие го снимате. Естествено може и да се снимате сами като снимките отиват директно в галерията ви с аватари.
За да популяризират тази опция, от skype са направили едно състезание за имитация на усмивки. Ето повече информация:
И аз като съвестен скайпър реших да участвам. Проблема обаче е, че може да се участва само с една снимка/усмивка, а аз направих около 28 . Ето всички снимки. Да, на повечето изглеждам като олигофен, но поне на някой изглеждам какъвто не съм. Ето това с което кандидатствам, а тук може да гласувате за мен ако се логнете. Отворете ги в цял размер за да ги сравните с истинските усмивки долу вляво.
Направих и малък банер, който ще видите скоро или някъде в сайта, или в постовете ми. Какво!? Обхванало ме е едно такова състезателно чувство! Искам да спечеля де. Айде гласувайте моля.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Не можеш да добавяш файлове към форума Можеш да сваляш файлове към форума