Всепресвета Богородица е пространна на Небесата и е проявление на Божията благодат на земята!
Защото (или):
Чрез Божията Майка, ние видяхме Господа Иисуса Христа - първо.
Чрез Божията Майка, ние получихме ключ за Небесното Царство - второ.
Чрез Божията Майка, ние сме освободихме косвено от смъртта, а пряко чрез Господа, Христос, Синът Божий - трето.
Чрез Божията Майка, ние познахме чудесата на света, които никога не са стихвали - четвърто.
Божията Майка, ни направи свободни чрез Господа - пето.
Божията Майка, е нашата милост и молитва пред Господа - шесто.
Божията Майка, заради всичките тези чудеса, невиждани и невидяни от сетивата ни, пребъдва нетленна на Небесата и ...ни очаква.Поредицата от Божествени чудеса на Божията Майка, аз ви я оставям на вас и на вашето пребиваване заради Господа на земята, където е отпечатъкът на Всепресвета Богодорица Мариам.
Божията Майка, събирайки земното и небесното е - по-Висока от Небесата, и си остава всеопрощаваща благодат, заради молитвите си за нас пред Господа.
Няма нищо страшно, да се вникне във Вселенското Царство на Господа, започващо тук и сега, още от земята и с всичките нас, подготвящи си пътеките ...
ВТОРО ЗНАНИЕ, за човеците:
Темата е за БОЖИЯТА МАЙКА.
Или да повторим: - темата е за Божията Майка и затова, тук на Нея й се отдава скромното значение, която Тя го заслужава, поне заради Истината. Затова се говори с терминология, но засягаща я чрез указване с определението към въпроса - как? - КОСВЕНО (чрез НЕЯ), или ЧРЕЗ (заради НЕЯ), или - защо? защото е ЗАРАДИ (НЕЯ). Тя е повелител на последната християнска крепост - монашеската островна държава - АТОН. А Светостта й е безпримерна!
Първо - 1
Божията Майка, има най-голяма заслуга за раждането на Спасителя!
Божията Майка, е родила Първенеца измежду първите преди Него!
Божията Майка, е слела Небесата пред човешката изключителна немощ!
Божията Майка, е носила Дар в Утробата Си! (дори и възвратното местоимение, се съобразява с това)
Божията Майка, ни освободи косвено (по плът, и духовно), родила Спасителя, Който е Цар на Вселената, имайки власт да измолва прошка за греховете ни!
Божията Майка, показа и на св.Тома - неверника, част от Чудесата Си!
Божията Майка е носител на Пратеника - Свети Дух!
Божията Майка е смирена Душа, със златно покритие!
Божията Майка, е златното съдържание за смирените!
Второ - 2
Господ не би се родил, ако я намаше Майка Му!
Господ не би (ви) въздал добрини, ако я нямаше Майка Му!
Милост за Господа е, обичта и скръбта на Майка Му!
Божийте сълзи, са и заради Майка Му!
Господ не си търси друга Майка, за да е разумно въображението ви!
Ключът Христов, започва още с Майка Му!
Божията Майка, е най-специалната Майка!
Божията Майка знае, че Христос Бог е понесъл страданията!
Божията Майка, понесе страданията Му с душата Си! (единствено Тя)
Иисус Христос е Бог, именуващ се Иисус, заради и Божественото Му естество.
Трето - 3
Господ не би се зарадвал, че обругавате Майка Му!
Богохулство е да наречеш Всепресвета Богородица "грешница, която се нуждае от спасение", "изместила напълно Божия син". Защото в момента Божият Син, ни открива Вселената, а Майка Му, наблюдава в нас сърдечните двери, моли се за грешниците, дори и да вижда липсата на перспектива, но Тя е Божия Майка и ...продължава да се моли! Такава я нарекоха, във форума на аката.
Аз никъде не съм казвал, че съм умен човек, просто съм човек, без да е задължително да съм друг.
BLOGSPOT