Форумът

Начало Регни се Потребители Q&A
Подробно търсене    

Влез

Unbefristete EU-Arbeitsgenehmigung за студенти след 5 години

Форумът Работа и Кариера Връщане на Lohnsteuer

Потребители писали по темата: yurukov, Geri, Afu-Ra, alkoholiganka, eva longoria, Dickinson
      Часовете са в GMT + 1 Hour  
Създайте нова тема  Напишете отговор

Връщане на Lohnsteuer
Автор Съобщение  

15 Feb 2006 19:26 Цитирайте
yurukov

Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Малко инфо:

Поразпитах наоколо как мога да си върна Lohnsteuer-ра и се оказа, че вече трябва да си изкарваме Lohnsteuerbescheinigung-и от фирмите за които сме работили и са ни взели Lohnsteuer. На всеки Lohnsteuerbescheinigung има един код eTIN който трябва да се попълни на една бланка във Finanzamt заедно със имената ми и банковата сметка. Всъщност като фирмата ми издавала Lohnsteuerbescheinigung тя изпращала данните ми на Finanzamt и когато после си искам Lohnsteuer-а, последните ми го изчислявали автоматично. Не ми стана ясно какво се прави ако аз си мисля, че трябва да ми платят повече, но както и да е. За миналите години (можете да си върнете Lohnsteuer-а за 2 години назад) трябва да искате бланка за тогава и да я попълните по старите правила - име, банкова сметка и колко искаш да ти върнат (На кво ти прилича помислих си, че може да пишем повече, но предполагам че и там ще проверяват).

15 Feb 2006 19:31 Цитирайте
alkoholiganka

Вижте профила на потребителя  

Точно това обмислях напоследък.. и аз чух нещо подобно, но в новото ми жилище пощальона е много своенравен и ми носи само неща, които на него му харесват, та още не съм получила картите или квото тр да получа от нито една от ДВЕ фирми. А всички останали са си ги получили! Абе идеята ми е дали мога да отида във финанцамта и да кажа просто, че и от двете фирми са ми загубили картите и те да се оправят. Или на всяка цена ми трябва този номер?!

15 Feb 2006 19:39 Цитирайте
yurukov

Това не ти го пише в картата, а трябва да си извадиш Lohnsteuerbescheinigung на място във фирмата.

15 Feb 2006 21:14 Цитирайте
eva longoria

Вижте профила на потребителя  

Ami ako si si polu4il kartata pyk ot firmata hal haber si nqmat za tva ne6to?

Life is not measured by the breaths we take,but by the moments that take our breath away Razz

15 Feb 2006 22:03 Цитирайте
Geri

A kakvo se slu4va ako ne mojesh da si namerish kartata? Pri men se polu4i taka , 4e rabotih malko na messe s shesta klasa i sled tova kartata mi se zatri. Imam da vzemam niakakvi pari ottam no edva li shte moje bez karta? niakoi da moje da pomogne po vaprosa?

(:

15 Feb 2006 22:19 Цитирайте
yurukov

Ами доколкото ми е известно няма занчение за връщането на данъка. И аз имах този проблем, но ми казаха че не трябва. Само въпросния iTIN. Само може би за да знаеш колко ти дължат, но те така или иначе си ги изчисляват сами.

15 Feb 2006 22:23 Цитирайте
Geri

Problema e 4e ne znam to4no kolko triabva da vzema. A pak i firma Nobis ve4e ne figurirat na Messe. Blagodaria vse pak. Shte se opitam da napravia neshto.

(:

16 Feb 2006 2:15 Цитирайте
Dickinson

Аз утре май ще им звъня и на 2-те и ще ви кажа какво става

Вечната черна овца

16 Feb 2006 11:59 Цитирайте
yurukov

Nobis security

Тел.: 0405474600
Факс: 04054746123
e-mail: karwath@nobis.de

Аз на този телефон се обадих и след 2-3 препращания ме свързаха с човека който ми оправи проблема. Само обяснявайте навсякъде, че сте бивш работник и че имате проблем със картата. На кво ти прилича

20 Feb 2006 21:31 Цитирайте
Geri

Dickinson написа:
Аз утре май ще им звъня и на 2-те и ще ви кажа какво става

zvania li, 4e mi e interesno:)

(:

21 Feb 2006 0:47 Цитирайте
Afu-Ra

Нищо не трябва да се прави по-различно от миналите години. Просто работодателите не ни връщат самите карти,а ни изпращат копие. Самите карти отиват директно във Finanzsamt-a. Копието, което ти получаваш си е за тебе, но ако не си го получил по някаква причина трябва да знаеш поне сумите съответен данък за да можеш да си попълниш бланките като отидеш във Finanzsamt-a. Всичко това може вече да се прави и ОНЛАЙН.

... if it's to be then it'll be ... but not before it's time ... it may not come when you wanted ... but it will be on time ...

21 Feb 2006 0:47 Цитирайте
yurukov

Ми на мен ми пратиха и двете карти от тази година. А това за eTIN-а, на мен ми казаха, че трябвало да ми се издаде Lohnsteuererklärung от всеки работодател, за да съм сигурен, че ми е пратил данните в Finanzamt, и тогава с този eTIN да си подал молба за връщане на данъка.

21 Feb 2006 0:56 Цитирайте
Afu-Ra

Всеки работодател е длъжен да изпраща данните във Finanzamt-a. Ако бачкаш към някоя нормална фирма не би трябвало да се притесняваш за нищо. Аз си взех данъците без еТИН... В Амта имат всичката инофрмация за теб, просто искат да им се подпишеш, че си съгласен със всичките данни които са достигнали до тях.

... if it's to be then it'll be ... but not before it's time ... it may not come when you wanted ... but it will be on time ...

21 Feb 2006 0:59 Цитирайте
yurukov

За тази година ли си си взел данъка? Confused

21 Feb 2006 1:02 Цитирайте
Afu-Ra

За миналата но го направих Декември и вече имаше еТИНове. А за тази го чакам всеки момент да се появи в сметката ми.

Нагоре  
Създайте нова тема  Напишете отговор

Форумът Работа и Кариера Връщане на Lohnsteuer
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Не можеш да добавяш файлове към форума
Можеш да сваляш файлове към форума

Нагоре  

Страница 1 от 1