Без спазване на никаква процедура и без никакво колебание доставчика HomeLan съобщи домашният адрес на пострадалия ни ъплоудер alex830515 на полицаите. За да покрият този факт те поощриха развитието на тема във техния форум в която прехвърлиха вината за това на мен лично.
Всички вие знаете, че IP адреса на ъплодерите се виждаше почти изцяло до скоро. Той е достъпен и през всеки торент клиент, докато ъплоудера е единствен сийдър. IP адресът е единствената информация с която аз и аренабг разполагаме за нашите потребители, но не е необходимо да я съобщаваме, защото до скоро тя бе публично достъпна.
Домашният адрес на потребителите е известен само на доставчиците на потребителите и само те могат да го съобщят на този който го поиска.
Внимавайте от днес нататък кой е вашият доставчик и до колко е готов да отстоява законните ви права. Случаят с ХоумЛан е достатъчно показателлен какви доставчици не бива да използвате ако искате да продължите да използвате п2п мрежите.
07 May 2006 21:39
neH4o_KobaguHcKu Мнения: 51
според мен PROVIDER-ите са длъжни да дават подобна информация на органите на реда.
И тук е така и в USA е така.
В България няма закони за това и просто са се насрали от HOMELAN да не им спрат кирливото бизнесче.
можете да видите писмата, които са им изпратили и техните забавни отговори
...та кво за българските гъзолизци от хоумлан и арена
09 May 2006 23:40
Онбашията Мнения: 169
От Арена не са направили нищо лошо, напротив, те в момента с скрили абсолютно всяка информация за потребителите си, а преди всичко можеше да се види.
From far, from eve and morning and yon twelve-winded sky, the stuff of life to knit me blew hither: here am I. ...Now -- for a breath I tarry nor yet disperse apart -- take my hand quick and tell me, what have you in your heart.
няма да коментриам щото ше кажете, че пак за политика говоря... ама то си ми е трудно да нарека черното бяло
12 May 2006 6:29
Юзбаши Мнения: 352
Първо, че датата не е на Хоумлан, ако и потребителите на Хоумлан да имат преференциален достъп до нея. Второ, Хоумлан са длъжни да сътрудничат на полицията, иначе ще ги обвинят във възпрепятстване на правосъдието. Това да ти е хрумвало, Македонски?
Не на последно място, арестуваните дори и за една минута не са били вкарани в аресата. Конфискувани са им компютрите, направена е преписка по случая и са пуснати да си вървят по живо и по здраво. Голяма пара се дигна, голям вой, а всъщност нищо значимо не се е случило.
Да не говорим колко пъти и на колко места се публикуваха членовете от НПК, които трябва да се спазят при обиск и изземане на техника, които, може да сте сигурни, нашите полицаи не знаят и съответно извършват обиска тотално в разрез с правилата. А с невалиден доказателствен материал никой съдия няма да започне дело.
Така че този лов на вещици излезе още по-бутафорен, отколкото и самите НСБОП са си мислели.
If you a baller, nigga I'm a hall of famer
Lion tamer, with two fo'-fifth flamers
Understand, that yo' life's in danger
Didn't your momma, tell you not to talk to strangers
12 May 2006 9:23
Makedonski Мнения: 410
спор няма, че гдбоп са се изхвърлили, релакс
а работата е там, че в тая държавица законите нямат значение и куките са винаги прави, без значение, че са най-тъпите парчета
14 May 2006 14:35
Онбашията Мнения: 169
Юзбаши написа:
Първо, че датата не е на Хоумлан, ако и потребителите на Хоумлан да имат преференциален достъп до нея. Второ, Хоумлан са длъжни да сътрудничат на полицията, иначе ще ги обвинят във възпрепятстване на правосъдието. Това да ти е хрумвало, Македонски?
Не на последно място, арестуваните дори и за една минута не са били вкарани в аресата. Конфискувани са им компютрите, направена е преписка по случая и са пуснати да си вървят по живо и по здраво. Голяма пара се дигна, голям вой, а всъщност нищо значимо не се е случило.
Да не говорим колко пъти и на колко места се публикуваха членовете от НПК, които трябва да се спазят при обиск и изземане на техника, които, може да сте сигурни, нашите полицаи не знаят и съответно извършват обиска тотално в разрез с правилата. А с невалиден доказателствен материал никой съдия няма да започне дело.
Така че този лов на вещици излезе още по-бутафорен, отколкото и самите НСБОП са си мислели.
Грешиш по няколко основни параграфа, челебио
Вкарани са в ареста и са освободени под гаранция в момента. В домовете им е нахлуто с качулки и заповед за обиск. За други арести след тия 3-мата не съм чул. Хоумлан СА дата.бг . Мажоритарен собственик и на двете е Румен не знам си кой. А също така в факт че полицаите са имали заповед за обиск на апартаментите на хората, но се плюе по Хоумлан, защото те са предали инфото на куките, без никаква заповед, само с едно посещение с качулки в офиса на фирмата.
From far, from eve and morning and yon twelve-winded sky, the stuff of life to knit me blew hither: here am I. ...Now -- for a breath I tarry nor yet disperse apart -- take my hand quick and tell me, what have you in your heart.
Както се вижда с невъоръжено око, няма нищо страшно куките да дойдат у вас и да ти изземат техниката. Payforfree в прав текст е отхвърлил всичките обвинения, което можете да бъдете сигурни, ще направи и в съда, АКО въобще цялата бутафория се докара дотам.
Темата за авторските права е вече друга бира и бих казал, че докато в нея се намесват разни нереализирали се хипари с милионите си непотребни лицензи, от целия спор няма да излезе нищо.
Както се вижда с невъоръжено око, няма нищо страшно куките да дойдат у вас и да ти изземат техниката. Payforfree в прав текст е отхвърлил всичките обвинения, което можете да бъдете сигурни, ще направи и в съда, АКО въобще цялата бутафория се докара дотам.
да ама пропускаш един момент. не знам дали сте чували такива истории, но това ми го разказа един познат, на когото имам доверие:
имал си той клубче и по нареждане на конкуренцията един ден го проверили. иззели му всичките компътри щото на тях имало пиратски игри. моя човек обаче бил патил вече и се свързал с правилния адвокат, който уредил да го оправдаят. в резултат му върнали компютрите, но се оказало, че върнатото се вписва само в описанието на мвр за компютър: без хардове и без памет. пича въздъхнал тежко и сменил бизнеса
31 May 2006 12:54
Юзбаши Мнения: 352
Арестуваните са тримата топ ъплоудъри, които са се скъсали да качват и двамата админи. Не е арестуван Иван Иванов от "Дружба 2", нали? Така че каквото и да ми говориш, това е точно акция за сплашване, прах в очите на ЕС и класически лов на вещици.
А че няма да си видят компютрите в оригиналния им вид — няма, но за хора, които се разпореждат с гигабитова оптика това не би трябвало да е особен проблем, дори да не е вярно твърдението на news.bg, че правят по 6000 лева на ден.
ФорумътВпечатления Пирати сътрудничат на НСБОП... в борбата с пиратството
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Не можеш да добавяш файлове към форума Можеш да сваляш файлове към форума