Форумът

Начало Регни се Потребители Q&A
Подробно търсене    

Влез

Unbefristete EU-Arbeitsgenehmigung за студенти след 5 години

Форумът Компютри и технологии Качване на големи файлове към сървър

Потребители писали по темата: yurukov, Afu-Ra, erdtek
      Часовете са в GMT + 1 Hour  
Създайте нова тема  Напишете отговор

Качване на големи файлове към сървър
Автор Съобщение  

23 Jul 2006 22:32 Цитирайте
yurukov

Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Проблема ми се появи около правенето на новата галерия. Работата е там, че стандартното качване на файлове през HTTP POST метода е бавно и има ограничения поставени от сървъра. В повечето случаи не може да промените настройките на сървъра и от сайта могат да се качват между 2 и 10Мб.

За качване на по-големи сайтове трябва да се използва ASP или java applet. Опитал съм няколко начина с ajax/javascript, но не става - трябва да се отвори сокет към сървъра, било то към ftp или някой скрипт, но jscript не могат да отварят истински сокети, да не говорим, че mozilla са забранили достъпа до локални файлове от типа file:///... заради сигурността.

Не съм работил с ASP затова се спраях на аплетите. Не успях да намеря колко души точно имат jre инсталиран, но знам че са доста. Но работата е, че не успях и да намеря подходящ аплет в нета. Най-близкото което намерих е това: http://www.somethingjava.com/ .Работата е, че shareware версията има ограничение за размера на качване. Иначе си има пълен jscript api и всичко може да се контролира.

Току що намерих и това: http://j-ftp.sourceforge.net/, което още не съм го разгледал. Работата е, че на мен ми трябва нещо което да го контолирам от jscript, защото всичко останало ми е на ajax.

После ще постна всички проекти които намерих. Имаше доста които са на принципа drag/drop и си работят нормално, но на мен не ми харесаха, защото искам целия ми интерфейс да е на html/jscript.

Впрочем както забелязахте въобще не обсъждам момента с това хората сами да си качват файловете към ftp портала на глерията, защото просто не го виждам да става.

23 Jul 2006 23:36 Цитирайте
Afu-Ra

http://sourceforge.net/projects/jupload/

Виж го и това. (по-простичко, по-лесно за обработка)

Друг начин да решиш проблема е да ползваш Flash. На повече машини има исталиран Flash отколкото JVM. Въпреки това не бих избрал този вариант (без причина, просто с аплетче повече ще ми хареса).

... if it's to be then it'll be ... but not before it's time ... it may not come when you wanted ... but it will be on time ...

24 Jul 2006 0:09 Цитирайте
yurukov

На мен лично по-ми харесва да работя с flash, аплети въобще не съм писал, но flash няма ниакъв достъп до харда, а и дори да зареди файла, който може да е бая голям, как би го качил на сървъра? Айде ако си ги виждал някъде направено прати линк.

А това което си го пратил съм го виждал и не ми изглежда много просто. Най-малкото работи с jsp, с които аз не съм работил, и няма jscript, който ми трябва. Знам, че са ми малко тесни изискванията, но съм си навил на пръста че така трябва да стане, защото на потребителите ще им е по лесно с интерфейса който имам в предвид. Аз само да набарам кода на ядрото за звързване с ftp сървър на някой от тия applet-и, останалото сам ще си го напиша, ама нейсе. Даже май вече знам как да си го sign-вам.

24 Jul 2006 13:34 Цитирайте
Afu-Ra

Флаш 8 вече има това това от което имаш нужда.

http://www.flash-db.com/Tutorials/upload/ -> Read Full Documentation
http://www.peachpit.com/articles/article.asp?p=464427&rl=1

A иначе ако става въпрос за аплети, мисля че можеш s JavaScript да управляваш всякакъв аплет, нали?

... if it's to be then it'll be ... but not before it's time ... it may not come when you wanted ... but it will be on time ...

24 Jul 2006 18:15 Цитирайте
yurukov

Това с флашката не го знаех. Много яко. Аз въобще не съм поглеждал flash 8. Сега остана да си намеря софтуера, че съм още с Flash MX. Така ще е много по-добре, защото съм работил на флаш и наистина доста повече хора го мат, въпреки че не знам колко имат новата версия.

Иначе да, може да управляваш аплета с jscript, но не ми е ясно точно как. Знам че трябва да се сложи едно от property "scriptable" на true, но си мисля че трябва изрично да направиш някакъв api от страна на java, който да се използва. Едва ли jscript вика директно java методи.

25 Jul 2006 12:49 Цитирайте
Afu-Ra

Оказва се, че можеш да извикваш всеки метод в аплета чрез JScript:

http://www.comptechdoc.org/independent/web/cgi/javamanual/javaapplet.html

25 Jul 2006 13:00 Цитирайте
erdtek

хах, яко!

25 Jul 2006 13:06 Цитирайте
yurukov

Яко е да, но щом става и с flash 8 ще взема да го направя с него. Може да сложа един скрипт на страницата да направя една анонимна статистика колко хора имат активирани jre и колко има flash. Ще е полезно.

Нагоре  
Създайте нова тема  Напишете отговор

Форумът Компютри и технологии Качване на големи файлове към сървър
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Не можеш да добавяш файлове към форума
Можеш да сваляш файлове към форума

Нагоре  

Страница 1 от 1