Форумът

Начало Регни се Потребители Q&A
Подробно търсене    

Влез

Unbefristete EU-Arbeitsgenehmigung за студенти след 5 години

Форумът Компютри и технологии Kubuntu инсталация - проблеми с видео драйверите

Потребители писали по темата: yurukov, ahu
      Часовете са в GMT + 1 Hour  
Създайте нова тема  Напишете отговор

Kubuntu инсталация - проблеми с видео драйверите
Автор Съобщение  

01 Aug 2006 12:58 Цитирайте
yurukov

Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Току що ми пристигна новия лаптоп и се опитвам да кача Kubuntu 6.06 на него. Всъщност аз още го свалям, но ми се намери един live диск със стара версия. Само че като го включа и ми зареди всичко и стигне до логин екрана, всичко увисва и екрана остава празен. Извода който си правя е, че липсват драйвери за видеото, макар че ми е някаква intel-ска карта (64 shared), което предполагам че е от най-простите.

Знам че live-а ми е стара версия, но това ми се е случвало и на desktop-а преди време, но го заебах, защото не ми се занимаваше. Затова си мисля че е нещо с Xserver-а. Потърсих инфо в разните му форуми, но досега не съм намерил нищо полезно.

Ако някой има идея как да го оправя, много ще се накефя. Аз ще поствам инфо какво съм намерил.

01 Aug 2006 18:37 Цитирайте
ahu

Вижте профила на потребителя  

Confused как да си решиш точно проблема не знам, но бих ти препоръчал

а) Slackware - щом си с Intel, това е дистрибуцията за теб в 99% от случаите

б) http://www.ubuntu.com/ - направо ти ship-ват CD-тата с linux-a и доколкото знам при него няма проблем с intel-ските видеота в mainboard-a

честито за лапатопа, и от сега да нямаш никви проблеми повече Wink похвали се къв и кви пари Mr. Green

[EDIT на едит-а] ебаси, трябва да си едитвам едит-а На кво ти прилича писах некви глупости, ма после като ги прочетох и много неразбрани се оказаха Laughing
идеята ми беше че на live CD-то е мноооого вероятно driver-ите за видеото ти или да ги няма никакви (и да се опитва да го фака за стандартно видео) или ги има, ама стари и не се сработват с картата и се офаква цялата работа...

mmmkey?

01 Aug 2006 22:44 Цитирайте
yurukov

Ами аз съм свикнал с Kubuntu, защото на работата ми го използват. Освен това има страшно лесна инсталация. Даже е по-добра от тази на win. Дори може да разгледаш как ще работи и изглежда системата преди да я инсталираш, т.е. пускат ти live демо.

Иначе машинката я взех за 1350 лв., но със лизинг, т.е. повече. Има pentium M 1.7, 80 hard, 512 ram, wlan, 3 usb, dvd rw dl и инсталирана някаква версия на linux. Последното е яко, защото winxp ти коства още поне 100-150 лева отгоре, че и повече. Според мен си е много прилична цена.

01 Aug 2006 23:47 Цитирайте
ahu

Вижте профила на потребителя  

моя миналата година струваше около 1500лв и пак на лизинг го взех (ебаси лихвите пускат за 24 месеца ги еба)

малко по-ебан е от твоя (Sempron 64 3100+ (1.8Ghz); 512ram, ATI x300 с shared до 128 ram, 60gb, dvd rw+-, wlan... бла бла), но при положение че вече не разцъквам игрички (или ако играя на нещо, обикновенно са емулатори на mame или genesis) ми върши идеална работа. лекинко дойде с WinXP, ама HP, ко да ги праиш Rolling Eyes въпреки че има далавера от тва да е легален, щот мога да си го update-вам (от известно време са пуснали гадините един "windows geniune update" (или нещо от сорта), дето ти check-ва копието на windows-а и ако не е оригинално нещо ти се ебавало със системата На кво ти прилича

относно linux-a, SUSE е дистрибуцията Idea Линус Торвалдс е на SUSE Laughing
аз слагам сега сигурно Ubunto, но ако не ми ship-нат дисковете fo' free, да се ебат, зимам суситу

mmmkey?

02 Aug 2006 22:07 Цитирайте
yurukov

Абе на мен видеото ми тръгна, но имам следните проблеми:

- екрана ми е widescreen и линукса не го засича като такъв и нещо не мога да си оправя резолюцията да ми пасва на този размер;
- интернета не ми бачка. Струва ми се, че проблема е в това, че съм на кабелен нет и от модема съм вързал стационарния с usb, а лаптопа с нормален нет кабел. Просто ми се струва, че къвто и да е компа няма да тръгне нета така, но не мога да го разбера;
- звъка не ми работи, но предполагам, че е от драйверите, които трябва да сваля от нета.

Затова сега се ровя из разни форуми и google (да се свети името му) и се надявам да изкочи нещо.

Нагоре  
Създайте нова тема  Напишете отговор

Форумът Компютри и технологии Kubuntu инсталация - проблеми с видео драйверите
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Не можеш да добавяш файлове към форума
Можеш да сваляш файлове към форума

Нагоре  

Страница 1 от 1