То по принцип би трябвали да няма проблеми и със стандартния логин - този в който казваш всеки път да те вписва автоматично, но той зависи от cookiе-та, а те се управляват на всяка система различно. На много хора комповете им са настроени да трият всички cookie-та при затваряне на програмата. А освен това самия phpbb не е перфектен в поддържането на такива cookie-та.
Това със сертификата не знам точно как да го интегрирам в phpbb, но мога да си поиграя. Въпреки това ми се струва малко сложно. Примерно ПИБ, online банкирането им става със сертификат. Ако има желания мога да си поиграя да го направя, но не знам колко бързо ще стане. Освен това и тук има рискове - ако някой си свали сертификата на публичен компютър, всеки ще има достъп до сметката му. Това е при условие, че сертификата не е криптиран. Ако е криптиран, цялата идея се губи, защото така или иначе трябва да се въвежда парила.
edit: добавих анкета към поста ти.
Това което ти препоръчвам, ако не ти е хрумнало де, е да промениш настройките си да позволят cookie-тата да издържат до края на зададения им срок. Тези на форума са за една година.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Не можеш да добавяш файлове към форума Можеш да сваляш файлове към форума