Взимате един бройлер и го оставяте да се размръзи. В една тава слагате на дъното 500г. сол (толкова е една опаковка от Plus). Може да сложите малко черен пипер на зърна отгоре. След това слагате малко алуминиево фолио отгоре колкото пилето да не се докосва до солта. Хубаво е пилето да го отрежете през гърдите за да може да се опече по-добре. Разчеквате го и просто го слагате отгоре фолиото.
Фурната трябва да е на 200 градуса. Колко ще се пече зависи от това колко ви е силна фурната. Като почти се е опекло и кожата е леко кафеникава, намазвате отгоре с маргарин или масло добре за да стане хрупкаво.
Ето някой други неща за печеното пиле.
Не знам защо, но по този начин пилето става много крехко и вкусно. Може би солта поема от влажноста във фурната и това променя вкуса. Вече за гарнитура може да си направите салата, но аз го предпочитам с варени картофи.