Ето статистиката за това какви browser-и и OS изпозват посетителите на този сайт. Ясно се вижда какво предпочитат студентите - Firefox ( + Mozilla и Firebird които са старите имена на същата програма) се движи между 75-85% от всички.
znam che ot tazi zaribiavka daje mojesh da izkarash nqkoi dolar:)
(:
05 Sep 2006 14:21
yurukov Мнения: 1370
Ами всъщност не. The Mozilla Foundation е организация с идеална цел и поради тази причина нямат финанси за pr кампания. Затова има едно online общество, което се е заело с тази задача. Така че и аз Петко с мъжете. Прости ти казвам, че ако не си струваше, нямаше да го разтръбявам.
... if it's to be then it'll be ... but not before it's time ... it may not come when you wanted ... but it will be on time ...
05 Sep 2006 17:59
erdtek Мнения: 188
Microsoft reaches out to Firefox developers
The head of Microsoft's open-source business has offered to help get Firefox to work with Windows Vista, but it remains to be seen whether Mozilla and the open-source community will respond positively.
Човекът е преложил да помогне, а не че е тръгнал да помага. Разбира се, че тия от mozilla ще са щастливи на помощ, но под формата на документация на интерфейси и промени по новата версия и точно с това може да помогне ония.
Всичко това си е рекламен трик - ето вижте ли, ние подадохме ръка на open-source, но те не са дозрели да я поемат. Е да ама на приказки е едно, а на практика друго, Няма да се учудя да сложат някой код, който да скапва функциите на mozilla и opera и да използват времето докато последните се осъзнаят за да си върнат част от пазара. Или пък системата да ги засича като "проблем със сигурноста" и да им прави кофти реклама. Или пък да сложат IE browser по подразбиране и да не може да се променя.
Но за всичко това биха ги осъдили заради конкуренцията. Затова сега се променят законите на САЩ така, че само програмите на накой компании да са легални и "с гарантирана сигурност" (или по-точно гарантиран пазар).
Затова за мен Firefox не е просто по-добър browser, но и отговор срещу тази политика на Microsoft и приятели.
Firefox не е лош, но има ужасен проблем с plug-ins. Не дай си боже да трябва да отваря WMV или QuickTime - системата е погребана, а в първия случай или го отваря със стария Media Player или не го отваря изобщо.
Освен това е написан доста тромаво и се зарежда осезателно по-бавно от IE. Не дай си Боже да е седял неизползван час-два - такова стъргане почва по харда, че да му дожалее на човек за хардуера.
Иначе ме кефи.
If you a baller, nigga I'm a hall of famer
Lion tamer, with two fo'-fifth flamers
Understand, that yo' life's in danger
Didn't your momma, tell you not to talk to strangers
28 Oct 2006 12:29
Юзбаши написа:
Освен това е написан доста тромаво и се зарежда осезателно по-бавно от IE. Не дай си Боже да е седял неизползван час-два - такова стъргане почва по харда, че да му дожалее на човек за хардуера.
Е това пък откъде го измисли. Програмката въобще не чете толкова от харда, пък камо ли да го скапва. А с plug-in-ите въобобще няма проблем. Quicktime_а го отваря толкова бърко, колкото и на IE. Пробвал съм с едни и същи сайтове. А на мен wmv ми ги отваря с plug-in на vlc-то, така че за mediaplayer не мога да коментирам, но не бих се учудил да е по-зле, защото все пак и mediaplayer и ie-то са на една компания и са си ги интегрирали по-добре. А, всъщност сега се сетих, че като гледам neterra.org ми се отваря с mplayer и си вървеше прекрасно.
Главните недостатъци на Firefox според мен са: дизайна (темите които могат да се свалят са в по голямата си част доста зле и малко на брой, в сравнеие с Опера примерно), начина на зареждане на страниците (макар че в новата версия 2 това е оправено донякъде) и Bookmarks (схемите за подреждане на сайтовете, сортиране и т.н. са малко бъгави); иначе е много лек и сравнително бърз, което е и главната причина да го сменя със стария, които натоварваше компютъра прекалено много. И съм доволен, но има какво да се желае за по нататък.
28 Oct 2006 19:19
Темата която аз използвам е Azerty I. За дизайна мога да кажа, че ми е доста по-удобен отколкото Opera, но може би това си е до навика. Наистина има проблем със зареждането на страниците, но не е толкова, че да дразни.
Друго нещо което съм забелязал, е че при много тежки js скриптове понякога забива за 1-2 секунди. Това е защото се опитва да компенсира за грешките и да изкара нещо логично на екрана. От друга страна има система за засичане на зловредни скриптове, които целят да ти забият системата. Примерно безкраен loop или нещо такова. Firefox изкарва предупреждение в такива случаи, докато IE просто си забива.
А за Opera-та не ми говорете - обожавам java, но Opera-та са я написали толкова тежко, че при по-сериозна работа в интернет ти задръства ram-а. Не казвам, че Firefox е перфектен. Има проблеми и чесно казано не знам защо се бавят толкова с оправянето им, но ми се струва че се справят доста по-добре от IE и micro$oft. Определено за мен Firefox е най-добрия browser.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Не можеш да добавяш файлове към форума Можеш да сваляш файлове към форума