Това е още едно ястие,което доста често присъства на трапезата ни:
Продукти:
- 2кг тиквички
- 300гр моркови
- 1 глава лук
- 1бр. консерва домати
- 2 бр. чаши ориз
- 1 бр. зеленчуков бульон
Начин на приготовление:
Морковите и лукът се нарязват на кубчета или кръгчета и се запържват съвсем леко в тиган за около десетина минути,колкото да омекнат.Тиквичките (белени или не) се нарязват на ситни кубчета и се поставят заедно с морковите в тава.Прибавят се двете чаши ориз,консервата домати,подправки и предварително разствореният бульон.Желателно е да се долее по-малко количество вода (не 3 към 1 както е по принцип),защото в тиквичките има известно количество,което се отделя при печенето.Всичко това се разбърква и се пече на 220 градуса за около 40-50 минути,докато водата не се поеме от ориза.След като изстине и сами знаете какво се прави
Добър апетит