Колко поста има на тема, няма почти никакво влияние върху скороста на форума. Така или иначе се теглят по 15 поста и 20 теми на страница. Останалите са в другите страници. Единствено от голямата база данни може да се забави приготвянето на страницата, но всичките 6000 поста които има до сега са общо около 1 Мб в базата данни и дори да изчистя някой от тях, няма да се намалят много. По принцип се препоръчва да се чистят като станат 10000-15000 поста. По някое време ще сваля система за архивиране на постове. Тя в общи линии превръща всички постове в статични html станици и ги записва на харда като изтрива темите от базата данни.
Промяната в скороста в момента се дължи изцяло на факта, че сайта се точи чак от САЩ и линиите не винаги са перфектни. Като ми свърши договора може и да го преместя в БГ.
Какво плащаш за хостинг и за каква услуга, ако не е тайна?
The One And Only
10 Sep 2006 15:36
Юзбаши Мнения: 352
McTailer написа:
Какво плащаш за хостинг и за каква услуга, ако не е тайна?
Готвиш се да му направиш предложение, на което не може да откаже ли? :)
If you a baller, nigga I'm a hall of famer
Lion tamer, with two fo'-fifth flamers
Understand, that yo' life's in danger
Didn't your momma, tell you not to talk to strangers
11 Sep 2006 11:44
yurukov Мнения: 1370
За 15Gb място, 250Gb трансфер, domain, php, mysql и един куп други глупости плащам по 60 евро на година, но го взех преди 5 месеца. Сега същия пакет е 50Gb x 750Gb и струва пак толкова. Ето пълния списък на екстрите: http://www.startlogic.com/products_prologic.html
Проблема е че сървъра е в LA и заявките са по-бавни заради сателитите (150ns), но досега почти съм нямал проблеми с uptime-a или support-а.
Ами от една страна скороста на пинга от тук и БГ няма голяма разлика. За цените и качеството са ми казвали, че е същото. Даже май в БГ било малко по-скъпо. Но така или иначе предпочитам да плащам на българи отколкото на немци или американци, пък било то повече. Едиствения ми пробем в момента е, че на амриканските сървъри предлагат много място и трансфер, а на мен това ми трябва. Но има време - този хостинг ми е още 7 месеца и ще има да време да се ориентирам из хостингите.
Включих gzip компрецията на форума. Едва наскоро разбрах какво прави - компресира файловете които клиента получава. Така размера на сраницата се намаля на половина. Може би ще забележите, че се зарежда малко по-бързо от преди. То можеше да прочета manual-a, ама какъв ще съм geek, ако го направя .
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Не можеш да добавяш файлове към форума Можеш да сваляш файлове към форума