Първо да ви кажа,че Библията не е за ограничение, ами за свобода!
Ако някой смята,че трябва да прочетеш всички измислени религий на света - да заповяда на Корана.На никой не му пожелавам да чете тая книга.Има големи ужаси в нея,а и на всичкото отгоре е измислица м-у Стария завет, Новия и малко пустинен фолклор.
Малко сведения ще ви дам за "източните държави".В столицата на Южна Кореа - Сеул - се намира НАЙ-ГОЛЯМАТА локална църква на планетата, която наброява 1 000 000 души.Дамм.Много правилно 1 млн! Ако искате си проверете.
За Индонезия да кажа,че от 100% мюсюлманска дъжрава, до преди 40 години, само след няколко години НЯМА ДА ИМА нито един човек, който да не е приел Господ за свой Господ и спасител.За Китай ще ви кажа - там в момента има голямо съживление, но църквата е нелегална и затова няма как да научите за нея.Аз знам, защото църквата, в която съм поддържа,контакт с много църкви.
Църквата в Иран е гонена и там хората са убивани заради Исус.
Но църквата расте в световен мащаб и ще расте и още.
За източните философий съм ви приготвил стих от Библията.Това е от 2ро послание на Петър от 2ра глава.После Римляни 1:21 до 28 :
2ро Петрово 2:1 - 2:3
"Но имало е лъжливи пророци между людете, както между вас ще има лъжливи учители, които ще въведът тайно гибелни ереси. като даже се отричат от Господаря, Който ги е излупил, та ще навлекът на себе си бърза гибел.И мнозина ще последват техните похотливи дела, поради които човеци пътят на истината ще бъде похулен.От лакомия те ще се възползват от вас с престорени думи; но тяхната присъда, одавна приготвена, не се забравя, и тяхната погибел не дреме.
Римляни 1:21 - 1:24
"Защото като познаха Бог, не Го прославиха,като Бог,нито Мъ благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания и несмисленото им сърце се помрачи.Като се представяха за мъдри, те глупееха, и славата на безсмъртния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици; четириноги и гадини.Затова според страстите на сърцата им, Бог ги предаде на нечистота, за да се обезчестяват телата им между самите тях."
и 1:28
"И понеже отказваха да познаят Бога, Бог ги предаде на развратен ум да вършат това, което не е прилично, изпълнени с всякакъв вид неправда,нечестие,лакомство, омраза; пълни със завист, убийство, раздори, измама и злоба; клюкари, клеветници, богоненавистници, нахални, горделиви, самохвалци, измислители на злини, непокорни на родителите си, безрасъдни, вероломни, без семейна обич, немилостиви;"
Това мисля, че е достатъчно за лъжеученията.Познаваме и плода на тия лъжеучения - до преди 15 години Китай беше абсолютната мизерия.Ако някой искаше да сравни някоя бедба държата я сравняваше със Сумалия, Нигерия или Китай.
А за да не мислите,че в Библията само се изобличава греха, а няма обич и мъдрост ето:
Евангелие на Йоан 3:16
"Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да има вечен живот."
Има още много и много и много,но ще ви пиша друг път - тази вечер,че след малко отивам на изпит по механика в унито.
Живи и здрави и който иска да пита нещо по Библията да пита - винаги ще отговоря.
За тия, които ще питат "Каква е тая Библия, от която цитираш?" ще отговоря предварително,за да избегна всякакви по-нататшни съмнения и спорове - Чета от 5тото ревизирано издание на цариградския превод на Библията издадено през декември 2001 година. Преводът е от преди 130 години и е дело на Петко Рачов Славейков, Марин Дринов, Константин Фотинов, Христодул-Сичан Николов, Елиас Ригс, др. Албърт Лонг и др.
Та само да кажа - църквата е необходима.Просто е задължителна за христянството.В Библията пише,че Исус е глава на църквата.А значението на думата църква не е сграда - комбинация на стени и прозорци и камбани - а хора, които са се събрали.На гръцки - еклисИя.Буквален превод - събор.В Библията пише,че щом дори двама души се съберат в Негово име и Той е там и каквото Му поискат ще им Го даде.
Без църква няма христянство.А още по-малко и православно.Йахахаа.Крумеее!ей!
А разлика в Библията няма.Прочетох 1во православната със стария правопис,а после за да си разсея съмненията прочетох и протестантската - нямат никаква разлика.Само в протестантската думите са написани по нормален начин и словореда не е толкова архаичен.По-добре се чете и разбира да си призная.В това няма лошо,защото самия Исус казва,че няма значение кой ти казва за Него,ами има само това да му повярваш с чисто сърце.
Чел съм и за будизма - много егоистична религия.Много мъдруване и нищо особено.А Буда си е бил човек.100% човек.Той сам си го е казал,а и е бил син на някакви знатни хора.Не си спомням на кой точно.
В Библията пише,че не се оправдаваме с религия,а с вяра.Религията са всичките тия ритуали и догми, които утежняват христянството и го правят светско и гнило.Само вярата те спасява,а не паленето на свещи.По повод набожните Исус е казал 7 пъти "горко ви" на свещенниците,защото много лицемерстват.
Има много религий и лъжеучения,но Исус е Христос.
Библията е писана от хора, редактирана от други, пасажи са променяни и обявявани за апокрифи от трети, и в основата на всичко е желанието за контрол и власт.
ислямът измислена религия? в такъв случай християнството е също точно толкова измислена.
и освен това абсолютно подкрепям мнението на Марто за будизма.
живеем в моно свят
22 Nov 2006 23:02
Prokoba Мнения: 76
Ами това за редактирането на Библията...как да ти кажа.Ако прочетеш първите 3 стиха в 1вия пост, които съм написал, ще разбереш.В Библията фигурират и книгите на цар Соломон и Давид,а те са исторически личности,а и двамата сами са написали всеки стих и всяка мъдрост с признание,че са от Бог.Корана е като книгата на Мормоните и на всяка друга секта.А последствията от Корана са просто ужасяващи.Това да отхвърляш мъдроста от Библията не идва от здрав разум.Ако ти искаш да имаш семейство, в което има само един мъж и само една жена и те са завинаги заедно и са си обещали вярност пред Бог един на друг; ако ти искаш всичките пороци да не присъстват в теб, то ти искаш живота Библията, който Исус ти казва да имаш.
"И грехът взе повод от закона и стана още по-грешен" - Във всеки човек е вменена за правда правдата на Бог.Другото са човешки мъдрувания,които водят до големи грешки и меко казано катастрофи.
Вашите семейства са библейски - христянски семейства.Вие не го осъзнавате просто.Но съм говорил с мюсюлманки и те просто съжаляват,че не са се родили христянки за да имат един мъж, който да ги обича и да си посвети живота на тях.
Преди да отречете Библията се огледайте и се вижте - та това са вашите ценности, от които така старателно се опитвате на избягате! Това е вашия живот - мечта.Как може да не си го искаме тоя щастлив и свят живот,като всичко за нас е написано.
А накрая не знам за какви пари и власт говориш в Библията.Това,че някой я използва за да контролира хората - факт.Но хората сами се подлагат на това.Да не би аз да ги карам да мърсуват.Повярваш ли както дете вярва - няма да бъдеш излъган и ще можеш да различаваш лъжеца от богобоязливия.Ако предпочетеш да правиш дисертация върху Библията и да постигнеш енциклопедични познания се съмнявам,че ще стигне до сърцето ти.
Понеже тази тема е за Библията, не мисля да наставлявам когото ида е било в живота,защото не съм наставник.Но ако някой случайно проявява интерес към Библията и има някакви въпроси - да пита.Не съм световна компетенция на тая тема,но пък съм христянин и ако мога да бъда полезен на някой ще се радвам.
Ах, Круме!Пак се опитваш да го схванеш ти Бога и да го опишеш.Пак се опитваш да го вкараш в рамка и да го нарисуваш.Не можеш да търсиш Бог с тяло, нито със сетива - той не е от нашия физически свят.Иначе щеше все някой да го е видял.Но пише,че друг освен Синът не Го е виждал.
Но, ако го помолиш с чисто сърце да ти даде меко сърце да го усетиш - ще го получиш.Не можеш с интелект да го чуеш.
Иус каза " ако повярвате като деца.."
Никой никого не може да научи на вяра.Тя се дава.Писано е,че "вярата идва от слушане, а слушането от Христовото Слово"(Римляни 10:17).Затова е важно да се ходи на църква - за да растеш във вяра или да я получиш.Може дори когато заедно с някой четеш на глас.
Само с Крум ще си позволя да споря,защото смятам,че няма да го засегна.
Останалите ако се интересуват или ако искат да получат по един Нов завет - да се обаждат.Безплатни са
Българските индекси бележат 35-40% ръст за последната година. Само за сравнение в САЩ за последните 10 години техни еквиваленти (напр. S&P500) растат средно с 11%. Това на практика прави България много привлекателно място за ннвстиции на борсата. Тази доходност става изключително добра, предвид минималните рискове пред българската икономика. В условията на валутен борд и европейските рамки за българския фондов пазар е почти невъзможно да се получат много по-слаби финансови резултати.
Прав си.България ще върви все по-нагора и все по-напред.Всичко си идва на мястото както си му е редът.Този оптимисъм си е самата реалност.Достатъчно е да се поогледаш само
Само не можах да вдяна къде идва Библията тука? Поясни малко?
Принципно съм съгласен,че в историята на всяка държава след съживление на христянството има не само духовен подем.
Жив и здрав
Българските индекси бележат 35-40% ръст за последната година. Само за сравнение в САЩ за последните 10 години техни еквиваленти (напр. S&P500) растат средно с 11%. Това на практика прави България много привлекателно място за ннвстиции на борсата. Тази доходност става изключително добра, предвид минималните рискове пред българската икономика. В условията на валутен борд и европейските рамки за българския фондов пазар е почти невъзможно да се получат много по-слаби финансови резултати.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Не можеш да добавяш файлове към форума Можеш да сваляш файлове към форума