обичам да готвя пиле,затова ето една лесна рецептичка
ПРОДУКТИ:
пилешки бутчета или плешки
2-3 глави лук
3-4 скилидки чесън
1-2 листа дафинов лист
1-2 кубчета пилешки бульон
черен пипер и сол на вкус
ПРИГОТВЯНЕ:
В тенджера изсипете малко олио. Разположете на дъното едро нарязания лук и чесън, дафиновия лист, натрошените кубчета бульон и наредете пилешките парчета върху тях. Поръсете ги с черен пипер и сол, ако е необходимо (бульоните са достатъчно соленички). Налейте вода, но не покривайте месото и затворете тенджерата с капак. Задушете го на тих огън, докато се изпари водата. След като остане на мазнина, обърнете парчетата месо, за да добият същия кафеникав цвят и от другата страна. Сервирайте със салатка по ваш вкус ,студена биричка,за зимата червено винце.
Добар апетит.