Сега си спретваме едни пълнени чушки та реших да споделя как ги приготвяме
Трябват ви : чушки (за 4 човека взимаме от Алди 2 пакета от по три чушки и се наяждаме перфектно), ориз , кайма . доматен сок , лук, мазничко, подправки(слагаме черен, червен пипер, сол, чубрица).
Значи за да поомекнат чушките може преди да бъдат напълнени да се поставят на по ниска температура в печката (след като бадат измити , но са все още цели) за около десетина минути. През това време се приготвя сместа за пълнене. Една малка глава лук се нарязва на ситно , слага се мазничко в тиган и лука се запържва. След това се взема около часа и половина ориз и се добавя в тигана като се бърка непрекъснато. Оризът ще поеме мазнината. Това около 2-3 минути. След това вземата една чаша вода и я добавяте в тигана като внимавате да не ви опръска
.Бъркате. Вземате половин килограм кайма и я слагате в тигана като бъркате за да не залепне... Така докато каймата се пожапържи , но не прекомерно.Последно вземаме една консерва домати и я поставяме в тиган... Сместа е готова и трябва само да я подправим с подправки на вкус. Слагаме сол, червен, черен пипер и чубрица.
Почистваме чушките. Вземаме сместа и започваме да ги пълним. Готовите чушки поръсваме с малко брашно, за да ги затворим. След това поставяме капака им. Ако остане смес я разтиламе в тавата. Вземаме вода и наливаме така че да се покрият наполовина чушките. Печем около час (може и по-малко), трябва да се проверяват отвреме навреме.
Изваждаме, чакаме да изтине и ядем