Колко продажен може да е един блогър

Вече установихме, че съм продажен блогър. Около дискусията в блогът на Тодор за инцидента с ПИБ, открих нови хоризонти в продажността. Идеята е ние, блогърите, да бъдем наети от политическите сили, за да водим рекламите им кампании в интернет.

Знаем, че Блогосферата е силна, но колко силна е всъщност. Инцидента с ПИБ показа колко. Мисля, че е крайно време да излезем на политическата сцена, но не като градивна сила, а там където са лесните пари – в изборните кампании. Тодор поде идеята и пусна ценоразписа, който спретнахме набързо с Георги. Ако имате предложения, идеи и най-вече – оферти, моля пишете ни за да обсъдим подробностите.

50 коментара

  1. О, и аз това чакам. При всяко положение ще е стъпка напред, защото последния път получих само тениска. Сега ако не друго, поне трябва да получа тениска с надпис „Помогнах на XXX да спечели и всичко, което получих е тази тениска“. 🙂

  2. непрекъснато се говори и се пише, че имало поръчкови писачи, които пишели коментари и блог-постове по поръчка, а големите партийни централи им плащали.

    къде са тия бе, къде са да ги видя? на мене що никой не ми е предложил да ми плаща? с нетърпение чакам първата оферта, ама на – никой не се сеща…

  3. Плащат на вестниците, на радиата и на телевизиите: вижте колко пари направи един Тошо Тошев примерно или един Слави Учиндолски, да речем. А на блогърите никой нищо няма да плати понеже сами молят някой да ги купи. Та тук в случая Юруков допуска груба грешка като сам призовава и моли някой да го купи: цената пада по този начин, драги ми Юруков! Като разберат, че си мечтаеш да се продадеш, ще те купят за жълти стотинки: това е елементарна психология. Ако си беше мълчал, ако поне се беше преструвал на неподкупен, ако пък наистина беше неподкупен – като мен, примерно – цената ти щеше да хвръкне до космически висини! 🙂

  4. Бояне, искам само да те известя, че не ти се получават тракбековете от линковете, които си пуснал към мен.

  5. Ами именно – автоматично е, но аз не получих твоите и реших да ти кажа, да не би да е някакъв дефект.

  6. @Longanlon – номера е да разберат, че това, което ще напишеш ще има ефект върху обществото. Затова предложих да се продават блогове в пакет, защото за да се повярва на една информация в интернет, то тя трябва да се появи на няколко места.

    @Грънчаров – ти от сатира не разбираш ли? Ако исках да получавам пари за това, което пиша, нямаше да го казвам тук. По-скоро щях да го пиша в твоя блог като коментар.

  7. Поръчкови коментатори има, гарантирам ви 🙂 Ама поръчков блогър още не съм видял.

  8. Извинявам се за офтопика с тракбеците, не исках да разсейвам дискусията.

    Тракбек URL би следвало да е просто самото URL.

  9. Аз за Грънчаров се съмнявах, но се оказа, че го прави безплатно. Иначе платени коментатори има бол. Особено по новинарските форуми.

    А Тодоре, въведох trackback-овете на ръка и пак не става. Може да е от моята система нещо. Кажи си някой trackback адрес точно, че на сайта ти не ги има.

  10. Отварям си пощата в абв и отстрани тече банерче на свежо – Колко продажен може да е един блогер… Викам си тоя Боянчо кога изкласи да пуска реклами по абв-то беее ……. 🙂

    Btw, и на мене не ми работят тия тракбакове – нито в едната, нито в другата посока… а уж съм цъкнал на enable

  11. Е те от свежо са приятелчета 🙂

    Аз сега не мога и да ги изкарам trackback-овете към Тодор. От мен към мен си работят. Не мога нещо да ги намеря и в настройките на WP-то. Не ми се и занимава сега обаче. Ако някой намери проблема да пише.

  12. Работи 🙂 Понеже не виждам начин аз да го направя, моля автора да изтрие последните ми два коментара.

  13. Аз обаче понеже съм от конкуренцията на WP нямам картинка по дефолт.

    Между другото “ Създадете си Граватар, за да има снимка до коментарите ви. “ много ми помогна, но можеше и по правилно да е написано 😉

  14. Грънчаров, приходи трябва да се инкасират, как иначе ще се финансира блогърската мафия. И не ми казвай сега че нямат нищо общо 🙂

  15. @nickname778 – кажи какво съм объркал, за да го оправя.

    @rda – Ооо, блогърската мафия е повсеместна. Не случайно си имаме вече министър 10%. Скоро мислим да назначим някой шеф на организацията. Когато му се разсърди неоснователно целокупното читателско множество (а историята ни учи, че това винаги стават), ще го изпратим да си харчи честно спечелените пари и ще го върнем на бял кон няколко месеца по-късно с подходящия PR.

    @Тодор – и аз така и помислих, но не става. Довечера ще се разровя из help-овете дали има нещо по въпроса.

  16. @Боян след повторно разглеждане на написаното, се установи че проблема е единствено и само в главата ми. Имам спешна нужда някой да ме отучи да стоя по цяла нощ пред компютъра – на другия ден съм абсолютно неадекватен.

    П.С. Мисля че цялата тая история с граватарите, може да се класифицира като откровен спам и да бъде затрита.

  17. аз си мислех да пусна ценоразпис с 50-100 лева на пост 🙂

    въпросът е колко ти „вярва“ аудиторията, какъв авторитет имаш и дали приемат всичко на доверие или обмислят нещата

  18. Това помага, но ако статията се оформи като сензация, ако сложиш подходящо заглавия, достатъчно „доказателства“ и направиш подобаваща кампания в Свежо и останалите социални сайтове, то работата е опечена. За да е гарантиран успехът обаче, трябва няколко блогъри един след друг да поемат уж случайно темата и да препратят линкове към един друг. Разбира се ако става въпрос за очевидна очерняща кампания, като тази за ПИБ, то всеки във веригата рискува да си загуби реномето в блогърските среди. Ако обаче става дума за обществени скандали политически слухове, то никой не може да докаже нищо и най-много да го пишат за досаден привъреник на тази или онази сила. Въпросът е как се подготвят нещата и колко откровено се лъже.

    Опит можем да почерпим от т.н. „традиционни медии“ – телевизия и вестници. Те повтарят една новина 100 пъти и накрая става вярна.

  19. В тоя ред на мисли ако въвлечеме Еленко и обвием всичко в картинки – е те тогава може и по 2000 лева на публикация може да им вземем – на него всички безприкословно му вярват.

  20. Не, че откриваме топлата вода де – то в медиите отдавна го има. Ще трябват завидни усилия, за да приложим този успешен модел и в мрежата.

  21. Pingback: Кражби на материали, благодарности, тарифи и групов проект: 26.08.2008
  22. Грънчаров, на мнозинството от блогърите тези преспективи за печалба не са им минавали през главата, освен с насмешка. А останалите блогъри ги съжалявам просто.

    С Пламен Юруков не знам дали имам роднинска, но не е изключено – родът ни не е голям. Може да проверя, защото ще помогне на преговорите за наемане на блогъри. Просто разговора със СДС ще е на друго ниво и може да отклоним поне част от бюджета им за купуване на гласове в наша полза.

  23. Недей да си толкова сигурен какво точно е минавало в главите на блогърите 🙂 а пък няма нищо лошо в това да се печели, нима е по-добре човек само да губи с блога?! 🙂

  24. То е хубаво да се печели, но методите трябва да са почтени. Не се учудвам, че не виждаш нищо нередно в това един блогър да е продажен, но мисля, че подценяваш голяма част от Блогосферата.

  25. Впрочем Тодоре харесваш ли малката промяна на граватарите в блогът ми? Смених картинката по подразбиране за тези, които нямат граватар и направих да се увеличават като минеш над тях. Причината е, че повечето лица не си личат в граватара. Кофтито е, че някои са си сложили само малки снимки и не изглеждат добре като се увеличат.

  26. Не че някой ме е питал, ама аз все пак да кажа че сегашната картинка е доста по-добра от предишните дръвчета 😉 А и това с увеличаването се е получило много яко

  27. Е преди идеята беше, че там където няма граватар да прозира през бялото поле на блогът към фонът от дървесина. Доста ми харесваше, но не съм разпитвал какво мислят посетителите ми.

    Когато си играех с кода за увеличаването, открих, че става много сложно с дървото и реших да сменя картинката по подразбиране. Сега сякаш и на мен ми харесва повече.

  28. Pingback: Блоготърговия
  29. Идеалнен ефект с Граватарите – браво! Как се постига това – плъгин?!

  30. Не – написах го на ръка с javascript. Всъщност малко неща в изгледа тук стават с plugin, повечето съм ги писал сам. Сега имам идея да разширя възможността на коментарите и да сложа линк към всички коментари, който дадения човек е писал и линк към последната статия от неговия блог. Впрочем идеята да се изписват trackback-овете накрая е добра. Може да направя нещо подобно.

  31. Здравейте !
    Във връзка с темата предлагам да пуснете инициатива за сравнение на цените преди Б.Б. и прогноза след Б.Б.
    Цената за журналистическото проучване може да е по-бомбастична от изброените в ценоразписа, като съответно може да я разиграете на търг между партиите.
    Идеята е който даде повече пари да получи и по-ниските цени в проучването.
    Примерно : хляб при БСП и коалиция – 2 лв, хляб при Б.Б и коалиция – 5 лв. или обратното според зависи.
    Естествено Вие и съмишленици си знаете как да направите така, че всичко да изглежда супер убедително за гласоподавателите.А те от своя страна от страх ще хукнат да гласуват, за да не изтърват по-малкото зло ! И това ще бъде една много успешна интернет кампания !
    А иначе се смях със сълзи, четох и пак се смях…
    МНОГО СВЕЖО, поздравявам всички от блогърската гилдия !
    P.S. Забравих да напиша, че всички прилики с действителни лица и събития са случайни.
    МОЛЯ, четете Б.Б не като Бойко Борисов, а като Бриджит Бардо например.

  32. Iliza : Чак пък проучване да правим…. Ще си измислим някакви цифри – да изглежда фрапираща разликата и готово 🙂 Очаква се да имаме много работа, няма смисъл да си губиме времето с трудоемки задачки 🙂

  33. Razbira se, che stava vapros za izmislici. Ideyata beshe, che vsyka laja povtorena 100 pati izglejda kato istina. A kakto znaem tova raboti v internet. Boyan go e napisal dobre gore za parite i interpretaciite.
    Izvinete za latinicata, moly.

  34. Уважаеми посетители, ето какво написах на един човек, чието име скривам, относно лицето Грънчаров. Четете и размишлявайте.

    „Г-н ……,

    Пиша ви във връзка с Вашия коментар, пуснат в блога на ……. на 18 ноември:

    „Не е прилично в “чуждата” къща да се карате! И двамата си имате блогове, правете го там! Как може да си помислите, че под темата „Защо ще успеем да подобрим положението в България?” може и трябва да се джавкате.“

    Г-н ……., Вие явно сте възпитан човек и се стремите да бъдете учтив и любезен с всеки.

    Моето възпитание е далеч по-лошо от Вашето и затова ще Ви уведомя, че аз не се „джафкам“ с Грънчаров, а го изобличавам като манипулант, лъжец и измамник. И правя това именно с цел подобряването на положението в България. То не може да се подобри докато очакваме нещо добро от пропаднали и компрометирани политици, като Костов, и от техните блюдолизци и слуги.

    Одавна разбрах, че с лицето Грънчаров никакъв разумен диалог не може да се води. Въпросният господин просто е заучил един набор от клишета и ги повтаря непрестанно. Ако някой му противоречи веднага бива наречен „ченге“, „червен“, „платен агент“ и прочее. Нахалството му стигна до там, че започна да учи на демокрация и антикомунизъм дори своя съименник от Ботевград, който е бил политзатворник преди 10 ноември. (За тази своя наглост „философът“ беше „благословен“ по нашенски от изстрадалия си съименник.)

    Самият философ-марксист Грънчаров, както и сладникавите му прозрения, разбира се, са твърде нищожни, че да им се придава голямо значение. Грънчаров просто е един от многото лъжци и манипулатори, старателно изопачаващи най-новата ни история и подбутващи ни фалшиви „спасители“. Но Грънчаров явно е амбициозен, иска да е Оберманипулатор, и така успява да изпъкне сред събратята си.

    Да ви занимавам повече с въпросната персона мисля, че е излишно.

    Благодаря за добронамерения Ви коментар. Ще остана, все пак, на предишната си позиция. Защото с лъжците и мошениците може да си в добри отношения, само ако самият ти си лъжец и мошеник.

    С най-добри пожелания,
    Влечугото

    (Това е прякорът ми, лепнат от философа-марксист)

  35. Който го интересува, въпросната статия е тук. Съгласен съм с теб, но ми е интересно, защо си го пуснал тук. Не, че имам нещо против, но имам чувството, че е защото нямаше да го махна 🙂

  36. Остана и да не се съгласиш: човекът пише срещу мен, ясно е, че ще трябва да бъде не само подкрепен, но и насърчен 🙂

    Само че в етичния кодекс на блогърите не се толерират личностните нападки срещу този или онзи, ама карай де, важното е да задоволим някои по-низши свои страсти 🙂

  37. Официален етичен кодекс на блогърите няма. Неписан има дотолкова, доколкото сме толерантни към мнението на останалите и сме способни на интелигентен разговор. Тъй като ти не си нито едното, нито другото, не виждам как може да не се съглася с горната критика.

  38. Ехааа ! Тази тема от свежа и симпатична се превръща в мерене на ЕГО !
    Боян, защо не оставите спорещите страни да си ГО мерят в техните си къщи ?

  39. Влечугото каза : 44
    18 ноември 2008 в 21:32:55
    Уважаеми посетители, ето какво написах на един човек, чието име скривам, относно лицето Грънчаров. Четете и размишлявайте.

    Скритото име е моето, Валентин Давидов и пререканията бях в блога на Радо:
    http://radobg.wordpress.com/
    Валентин Давидов казва:
    вторник, 18 ноември, 2008 в 13:53

    Не е прилично в “чуждата” къща да се карате! И двамата си имате блогове, правете го там! Как може да си помислите, че под темата „Защо ще успеем да подобрим положението в България?” може и трябва да се джавкате. Само един е начинът, всеки да реши с какво може да помогне и да го прави. Иначе виж Omarosa и Piers Morgan от Стажанта и трябва ли да си чистим зъбите с конец.

    И сега стоя на това мнение, всеки от нас иска да се подобрят/променят нещата в България и всеки го прави както може. Хабим сили/енергия в лични боричкания!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.