Форумът
       
 
Начало Регни се Потребители Q&A
Подробно търсене    
 
   
   
 
Влез
   
   
   
 


Unbefristete EU-Arbeitsgenehmigung за студенти след 5 години


Форумът Религия и Теология -----------
  
Потребители писали по темата: Prokoba, krum, Yogi, Makedonski, Онбашията, Юзбаши ... общо 16
      Часовете са в GMT + 1 Hour  
Създайте нова тема  Напишете отговор Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща

-----------
Автор Съобщение  
 
07 Dec 2006 22:36 Цитирайте
dan4oto
Мнения: 24



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Цитат:
Какви са теЗи протестански църкви в България. Защо трябва да дойде някой протестант, За да раzберете, че има Бог и да почнете да четете Библията. Защо, като имаме нашето си православие, Защо като си имаме Библия преведена от преди поне 1000 години на български, още преди да има протестанство, преди Лутер да направи превод.

На колко години си ти? Поне на 20, нали? За тези 20 години в България колко пъти чу от "нашето православие" за Бог и неговата добрина и обич към теб? И за неговата милост и всичко, което е направил за теб и твоето спасение?
Знаеш ли защо всички са такиви защитници на родното православие? Не защото е с патент и марка "произведено в България". Защото ако беше това причината много от нещата нямаше да бъдат по същия начин у нас. Всички пият Кока-Кола, а не сок от бъз. Не ядат сланина с лук, а пица и т.н. Проблема е, че на хората им е уютно да се правят на православни. Защото е много удобно да минеш под масата в храма на Ненамсичий-ден, вместо да промениш живота си. Защото на Рождество Христово вместо човек да се огледа в думите на същия този Христос и да види доколко разпознава себе си, предпочита да се натъпче като свиня с пълнени чушки и сарми до пълно изпразване на погледа. Колко пъти един православен свещеник дойде при теб и ти каза, че според Библията ти отиваш в ада, ако не промениш сърцето си? Обиколих доста църкви в района на Дармщат. И там го има същото. Много от европейските християни само имат вид на благочестиви, а не излизат да кажат на хората, че без Исус Христос отиват в ада, там където Бог каза, че ще е плач и скърцане на зъби. А църквите където това наистина става биват заклеймени като фанатици и ,както и тук прочетох, нещо като терористи.
В България има православни свещеници, които истински вярват в Бог и помагат на хората, и им говорят за Месията, и им разкриват Божията любов. Но тези църкви са изключително малко и за съжаление вече отлъчени от "светия" Синод, като неизпълняващи канона...
Защото на Възкресение Христово е много по-бързо и даже забавно да обиколиш черквата 3 пъти, отколкото да застанеш на коленете си пред Бог и да поискаш милост за всичко, което си натворил.
Не искам да звучи всичко това като някакъв вид осъждение към вас. И аз като вас бях отделен от Бога, пълен с какви ли не глупости и даже откровена омраза към Бог. Пиша ви за да разберете истината, която пише в Библията, където е казано всичко необходимо за Бог. Пиша ви защото макар да не познавам никого от вас, аз знам, че волята на Бог е да не погинете. На едно място Исус каза, че не е дошъл да съди света, но света да бъде спасен чрез Него. Затова ще ви дам един цитат от 1.Йоан 4:
В това се яви Божията любов към нас, че Бог изпрати на света Своя единороден Син, за да живеем чрез Него.
В това се състои любовта, не че ние сме възлюбили Бога, но че Той възлюби нас и прати Сина Си като умилостивение за греховете ни.
Възлюбени, понеже така ни е възлюбил Бог, то и ние сме длъжни да любим един другиго.

И с последния ред, искрено се надявам, вие разбрахте, че ви пиша, не за да покажа колко сте зле и безнадеждно изгубени, а "понеже така ни е възлюбил Бог, то и ние сме длъжни да любим един другиго".
Цитат:
Само не ми каЗвайте, че българина няма вяра или че нашата е по~калпава и т.н.
Цитат:
Защо като Бог ни е пратил Дънов, Защо като Бог ни е пратил и Ванга и Димков и кой ли още не.
Дай първо да се разберем. Става въпрос за Библията и Християнския Бог. А след Исус Христос Той не е изпращал никого. Още по-малко Дънов!!! А вярата в Бог е (образно казано) експоненциялно равна на благословенията. Сигурно българския народ е много благословен? от 1300 години държавническа история повече от 750 сме били под робство(турци, византийци, кумани и незнам какви още)...Не говорим и за 50 години реален соц... Държава с разбита икономика, калпаво образование и здравеопазване, корупция, повече от милион и половина легални емигранти! Сори, ама ако според теб това е непреодолима част от кармичния цикъл или поредното прераждане, то според мен и моя Бог и това което е казал той в Словото си, България е проклета заради чиста проба неверие, окултизъм,магъосничество, бунт против Него и откровена глупост.




Който говори от себе си, търси своята си слава.
 
07 Dec 2006 22:55 Цитирайте
lilschmat
Мнения: 7



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Виж, Круме! Въпросът не е как се нарича една църква, а доколко отговаря на Библейския критерий от книгата Деяния на апостолите. Има всякакви църкви, в които се вършат безобразия, въпросът е къде се върши Библията.
Моята вяра не е сляпа, аз проверявам всичко от Библията на практика и затова мога да засвидетелствам, че е Истината.
Колкото да Димков и сие, всеки дух, който не издига Исус като Господ не е от Бога. Това са хора, които издигат свои философии.
Освен това не можеш да кажеш, че една книга не е самата истина, без да си оптал дали е вярна; Бог стои зад Словото си и го потвърждава. А то само по себе си е напълно достатъчно, изчерпателно..Нама нужда от никакви добавки, дотълкувания и прочие, то е съвършено слово, което е живо и работи! Няма нужда от никакви прибавки и допълнителни евангелия.
Това е, не е въпрос до религия, а до вяра; не е въпрос до традиция, я до жива бяра, основана на Библията, наи-четената и продавана книга(безспорен факт)!
Дълго време няма да пиша във форума, тъй че можеш да не ми отговаряш SmileSmile
 
07 Dec 2006 23:57 Цитирайте
arterybg
Мнения: 242



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

ddd.




dd..
 
13 Dec 2006 1:12 Цитирайте
Юзбаши
Мнения: 352



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

Ти луд ли си! Ако й влеят сила, ще е огнения самогон, която се гаси с кисела краставичка :)




If you a baller, nigga I'm a hall of famer
Lion tamer, with two fo'-fifth flamers
Understand, that yo' life's in danger
Didn't your momma, tell you not to talk to strangers
 
13 Dec 2006 10:09 Цитирайте
krum
Мнения: 186



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

-------
 
26 Apr 2007 18:12 Цитирайте
Metala
Мнения: 105



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Не знам какво сте писали до сега, защото ме мързи да чета глупости 9 страници. Но държа да сте наясно че библията не е "уникална", "единствена" ... и още по-малко "божествена". Тя не само е писана от хора (много и истински!), но е преписвана, преправяна и сглобявана от множество древни текстове, чисто и просто откраднати от други религии. Хей, и не ме нападайте - всичко това е доказано исторически (ако историята и науката имат някакво значение за вас) Rolling Eyes
Мога да приема, че Христос е историческа личност, бил е пич, най-вероятно е умрял с "някаква" идея и... много жалко за него. Явно не е познавал достатъчно добре хората. Направил е грешка. Човешко е. Аз не бих си дал и малкият пръст за няк'ви си животни дето убиват, насилват, крадът, чукат се наляво надясно и всичко това им доставя удоволствие (за последното няма спор ). Mr. Green
Face the truth. На кво ти прилича




Better to Reign in Hell, than to Serve in Heaven
// John Milton
 
26 Apr 2007 21:32 Цитирайте
Prokoba
Мнения: 76



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Метал,Ти правиш поредното детинско изказване.Ти не си прочел и 2 евангелия даже.Дай да не се лъжем сега.Пък и намеси другите религий.Ти ако си чел нещо реално за други религий - Корана примерно или книги за будизъм - направо няма да е за вярване как още ги твърдиш тия.Няма да се занимавам да ти доказвам и да ти цитирам, кои от кои са преписали или кое е първо и кое иде от оригинала а не от разни останки.Просто си направи труда да прочетеш и сам ще разбереш.Но така да се цепиш е смешно.
В Библията пише,че всеки сам ще се осъди от думите си,ако иска да се съди с Бог....твоите думи Face The Truth...са едно такова нещо.Само като си помисля за момента на Face The Truth...
Ти си свестен.Не ми се сърди.Направи си труда да видиш в някой lyrics сайт,че тази музика,която слушаш (Aко nickname-а може да ми служи за ориантир) си е чисто хваление на Сатана и освен в ада не виждам къде другаде ще те отведе.Замисли се тия всичките метали дето пеят на дявола, луди ли са или ти не си разбрал още за кой пеят...щото те май не са луди,ами просто си се кланят на дявола,а той си е толкова истински колкото и Бог.Дори светския разврат, ужас, гнус и разруха, която преминава от век във век и от народ в народ би трябвало да ти подсказва,че има там някой,който ти не виждаш и който винаги през всичките векове е сял смърт и продължава...Задавай си въпроси и търси отговори.Недей да търсиш от друг отговора.Кажи - Пък ако има Бог,то нека разбера за него.Ако е Бог ще ми покаже по някакъв начин,че той е Бог, и че както е написано,че ме обича - така е.Ако го има да го разбера Smile Enjoy & Face The Truth Smile




http://www.vbox7.com/play:99fd9bb8 както и
http://www.vbox7.com/play:ea49c127 , а тук
www.bibliata.com както и тук
http://biblia.duh-i-istina.net/index.php?k=43&g=3&tr%5B%5D=2
 
27 Apr 2007 4:40 Цитирайте
Metala
Мнения: 105



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Smile
Здравей Оги,
Май не те познавам, ама и ти ми се виждаш свестен. Благодаря за предупрежденията относно музиката която слушам. Ще проверя специално да не би да пеят за Дявола, щото ако е така ще си продам всичките оригинални дискове... няма да подкрепяме Рогатия нали? ... Rolling Eyes
Виж, подобни приказки и закани съм ги слушал и преди. Но до колкото се сещам твоят Бог е милостив и не наказва враговете си, или пак нещо не съм дочел? Друго интересно предположение е че силата на всеки бог се определя от вярата в него. Без вяра боговете спират да съществуват. Сигурен съм че тука сме на едно мнение и няма нужда от детински примери. И тъй като ми дойде до гуша да бъда ментално поробвам, си мисля че е крайно време да се сложи край на поредния ненужен бог. Прекрасното е че много хора мислят като мен и въпросната "кампания" е вече в действие. Прав беше че не съм чел и две евангелия. Нито едно не съм чел, и дори не знам какво е евангелие. Не ми е интересно и не съм имал нужда да го правя. Намерил съм други начини да се справям с душевните си проблеми.
А що се отнася до Ада, до сега съм изприказвал достатъчно неща за да си запазя почетно място там. И не ми пука, защото не вярвам, че той изобщо същетвува. Ако ти имаш друга потвърдена информация - ще се радвам да я науча от вътрешни хора.
И да, детински се изказвам, напълно подходящо за темата.


Peace! Smile

P.S.
Убеден съм, че когато настъпи момента за "face the truth", ти приятелю ще си много по-разочарован от мен.




Better to Reign in Hell, than to Serve in Heaven
// John Milton
 
27 Apr 2007 18:25 Цитирайте
Prokoba
Мнения: 76



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Ами да...нито си чел, нито си дочел.Вземи да прочетеш поне едно евангелие,че да разбереш какво е на Бог мнението по въпроса "който е с Мен... е против Мен.В самите песни на метала има безкрайно много библейска тематика,но докато не прочетеш нещичко може и да не разбереш.
А що се отнася до вярата...това не е да вярваш в дядо Мраз или пчеличката Мая...Бог е Бог и...и да не вярваш в него той си е там...както и всички останали - вярващи и невярващи - и тебе те обича,но ако не успееш да го намериш навреме,ще си заемеш "почетното" място някъде...
Ако все пак си ученолюбив или поне малко любопитен ей ти я - http://bibliata.com/... цариградския превод е един добър превод - от П.Р.Славейков, К.Фотинов, М.Дринов...писал съм ги съкратено,щото мисля,че ги знаеш.
На хората може да не им пука за Бог,но на него му пука и затова е оставил думите с чрез неколцина хора през вековете,за да може всички да стигнат при него.Дори и да ти се иска да го няма...Бог го има.Ако си чувал някога "Който търси, намира.Който иска,ще му се даде и който хлопа ще му се отвори" - то знай,че това са думи на Исус Христос Smile Потърси ги в евангелията и ще ги намериш Smile

P.S. Аз бях като теб едно време...непокорен, всякакви безобразия достойни и за по-почетно място от твоето съм свършил, бях богоненавистник и не обичах нищо свято,докато не разбрах за Бог и не го потърсих сам и той после ме намери.Бил съм от твоята страна...да разубеждавам безцелно и безсмислено хората,които ми казват за Бог...но сега...само след 6 месеца съм от тия хора,които смятах педи за откачени.Затова ти казвам,че знам за момента на Face The Truth и той няма да е приятен за много хора...Good Luck Smile




http://www.vbox7.com/play:99fd9bb8 както и
http://www.vbox7.com/play:ea49c127 , а тук
www.bibliata.com както и тук
http://biblia.duh-i-istina.net/index.php?k=43&g=3&tr%5B%5D=2
 
28 Apr 2007 1:11 Цитирайте
Metala
Мнения: 105



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

...
Не знам какво да кажа, Оги. Мисля че имаш сериозен проблем, приятелю. Rolling Eyes
Кажи ми какво те накара да изоставиш разума и да "откриеш" своя Бог. Ще ми е интересно наистина. Какво си видял и до какво си се докоснал. Обожавам чудесата, но уви до сега не съм виждал. Разкажи ми ако си видял такова, защото май само подобно нещо би могло да ме накара да повярвам че има нещо там горе (или долу) освен нещата за които вече знаем че са там.
Помогни ми да повярвам и да се спася.

П.С.
Абе получаваш ли некви бонуси като агитираш хората да вярват?

[EDIT] Съгласен съм че твоята вяра не е като да вярваш в Дядо Мраз и пчеличката Мая. Тях сме ги виждали всички.




Better to Reign in Hell, than to Serve in Heaven
// John Milton
 
28 Apr 2007 3:14 Цитирайте
mitro
Мнения: 29



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

Цитат:
Кажи ми какво те накара да изоставиш разума и да "откриеш" своя Бог


Хубаво е, че си открил своя Бог, но наясно ли си как е описан той в стария завет? Понеже аз съм си просто момче смятам просто да цитирам един професор от безизвестния университет Oxford:

Цитат:
The god of the Old Testament has got to be the most unpleasant character in all fiction: jealous and proud of it, petty, vindictive, unjust, unforgiving, racist, an ethnic-cleanser urging his people on to acts of genocide.

Prof. Clinton Richard Dawkins: ethologist, evolutionist

Превод: Богът от Стария Завет трябва да е най-неприятният измислен персонаж : Завистлив и горд от това, жалък, отмъстителен, несправедлив, расист, подтикващ хората към геноцид
(Съжалявам за лошия превод, ама ми се спи :> )

Всичко това си го пише във Стария завет, прочети ако не вярваш. Wink

А за четенето на евангелия... сигурно е много приятно занимание, но не забравяй че са писани от хора и недей да ги взимаш много насериозно.

Ето и един линк за размишления: http://skeptically.org/bible/id8.html
 
28 Apr 2007 7:05 Цитирайте
arterybg
Мнения: 242



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

ddd.
 
28 Apr 2007 7:29 Цитирайте
arterybg
Мнения: 242



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

ddd.
 
28 Apr 2007 7:34 Цитирайте
Prokoba
Мнения: 76



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Митро,може ли да почнеш да четеш и да мислиш ти,а не да повтаряш мислите на някой си човек?Знам,че имаш глава на раменете и можеш и да четеш на български.Така ли попиваш чуждо мнение без да си прочел и 2 реда?Как може да си сигурен,че този "професор" не лъже за написаното без да си го чел?По този начин си много лесно манипулируем.Някой с някаква си титла казва нещо и ти си вече на въдицата.Няма да ти давам цитати от трудовете на Макс Планк за да ти кажа обратното,защото има велики учени - къде по велики от този безизвестен професор,че на всичкото отгоре и физици,които казват,че има Бог.Исками се сами да се поинтересувате,защото ако чакате някой да ви обясни всичко...просто съм сигурен,че ще ви излъже първия "професор" и няма да е обективно.Да не мислите,че професори няма да отидат в ада задари греховете си?Никъде в Библията не пише,че професорите ще бъдат извинени за лъжите си.Затова ви пуснах и линка - сами да прочетете и да не голословничите.
Артери - ако не се лъжа твоето послание на skype ти е точно от сатанинската библия...но не знам дали и ти го знаеш или се правиш,че не го знаеш...blessed are the strong for they...сещаш се нали.Ти или си сатанист или не знаеш,че цитираш точно това.Започнете да четете,защото само така никой няма да ви заблуди.Преди време и аз слушах какво казват тоя и оня, но щом прочетох и разбрах кой лъже и кой не.Затова четете и вие,а не ми спорете с думите на други хора,които не сте проверили.Ако някой е чел от вас новия завет от край до край и се е помъчил да го разбере,а не само да си прави майтап - нека коментира,но така по тоя начин...смешно е.
A за Метала - не мога да ти разкажа всичко на форум,просто щото трябва да хвана артрит докато напиша всичко,което ми се случи в Германия.А и да ти кажа,че повярвах в Бог, но не бях стъпвал никъде...нито в църква нито ни в манастир, ами си бях в стаята в Дармщат...а преди това бях чел и слушал само...абе прочети новия завет и ще разбереш и ще разбереш.Не е нужно да си на някакво място за да те чуе Бог.Нужно е да имаш смирено сърце....Мисля че във Второзаконие 4та глава 29ти стих - ще го намериш на линка www.bibliata.com[/b]




http://www.vbox7.com/play:99fd9bb8 както и
http://www.vbox7.com/play:ea49c127 , а тук
www.bibliata.com както и тук
http://biblia.duh-i-istina.net/index.php?k=43&g=3&tr%5B%5D=2
 
28 Apr 2007 7:38 Цитирайте
Prokoba
Мнения: 76



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

arterybg написа:
Цитат:
Бог е Бог и...и да не вярваш в него той си е там...както и всички останали - вярващи и невярващи - и тебе те обича,но ако не успееш да го намериш навреме,ще си заемеш "почетното" място някъде...


уважавам правото ти на избор и това че вярваш в нещо, но тоя цитат е пример как хората във вярата си понякога се уливат и това може да доведе до нещо повече от практикуване на йога в манастири.


В библията няма нито един манастир за твое сведение.Това са си чисти човешки тъпотии. С какво можеш да помогнеш на хората в града,ако си се затулил в някоя дупка високо в планината? Когато повярвах не си помислих как да се закопам на 5000 метра височина,ами веднага се върнах в България за да кажа на родителите си и на приятелите си,защото разбрах,че е спешно. Човек повярвал в Исус Христос не ходи да се крие,а ми точно обратното. Исус да не би да се скри в храстите? А напротив, той беше сред хората...до тях. Това,че православните си правят разни манастири изобщо не означава,че ги има в библията.Те са си ги измислили сами...от глупост или от страх или от невежество...кой знае.Но в Новия Завет Исус Христос не е казал абсолютно никъде,че трябва да се правят манастири...хахаха това вече даже ми е смешно с манастирите.




http://www.vbox7.com/play:99fd9bb8 както и
http://www.vbox7.com/play:ea49c127 , а тук
www.bibliata.com както и тук
http://biblia.duh-i-istina.net/index.php?k=43&g=3&tr%5B%5D=2
      Нагоре  
Създайте нова тема  Напишете отговор Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща

Форумът Религия и Теология -----------
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Не можеш да добавяш файлове към форума
Можеш да сваляш файлове към форума
 


      Нагоре  

Страница 9 от 10
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
Идете на:  
Powered by phpBB ©  | Translation by: Boby Dimitrov
Avalanche style by What Is Real © 2004