Форумът
       
 
Начало Регни се Потребители Q&A
Подробно търсене    
 
   
   
 
Влез
   
   
   
 


Unbefristete EU-Arbeitsgenehmigung за студенти след 5 години


Форумът Философия и политика Лъжа измислена от БКП/БСП и възпята от „Атака”-под диригенст
  
Потребители писали по темата: talkinghead, yurukov, Makedonski, gafas
      Часовете са в GMT + 1 Hour  
Създайте нова тема  Напишете отговор Иди на страница 1, 2  Следваща

Лъжа измислена от БКП/БСП и възпята от „Атака”-под диригенст
Автор Съобщение  
 
07 Mar 2007 10:47 Цитирайте
talkinghead
Мнения: 31



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

Лъжата за държавните активи на стойност 25 милиарда, които правителството на ОДС било продало за 2 милиарда, отново е в ход - под диригентството на прокуратурата и в бездарното изпълнение на обслужващи медии. И отново за кой ли път трябва да се припомнят някои неопровержими факти.
1. През управлението на ОДС 1997 - 2001 бяха приватизирани 29% от всички държавни активи в стопански оборот и 4З% от активите, подлежащи на приватизация съгласно методиката на Световната банка, приета още от пред¬ходното правителство на Жан Виденов през 1995!
2. Счетоводната стойност на всички държавни активи в оборот през 1995 възлиза на 580 млн. лева, а на тези, подлежащи на приватизация, тя е З8З млн. лева. След преоценката на тези активи (извършена през 1999) тези стойности са съответно 7,5 и 5 млрд. лева.
З. Съгласно официалната статистика стойността на собствения капитал (всички активи минус всички задължения) общо на държавните предприятия през 1996 (пак по времето на управлението на БСП) възлиза на 4 млрд. щатски до¬лара по средногодишния курс, а този на предприятията, подлежащи на привати¬зация, възлиза общо на около 2,8 млрд. щатски долара. Общата рентабилност на държавния сектор е отрицателна от 15%, което по икономическите закони води до драстично снижение на цената на предприятията под стойността на собствения капитал.
4. Правителството на ОДС за разлика от по късните на НДСВ и БСП се нагърби с най-трудната и политически неблагодарна задача на прехода - спешната приватизация на повсеместно и поголовно губещите държавни предприятия. Те бяха докарани да плачевно състояние както от изначалната си непригодност да произвеждат конкурентна продукция, така и от безогледния грабеж, на който бяха подложени още отпреди 10 ноември 1989.
5. България закъсня с приватизацията повече от всички останали пост-съветски сателити и през 1997 положението в т. нар. "реален сектор" беше безнадеждно. Особено тревожно беше състоянието на около 50 български предприятия, сред които АК "Балкан", “Кремиковци”, ДЗУ-Стара Загора, “Арсенал” - Казанлък. Те още през 1996 по споразумение с МВФ бяха включени в специална програма за изолация и оздравяване съгласно Закона за финансово оздравяване на държавни предприятия. Тези предприятия трябваше или да бъдат приватизирани до ЗО юни 1999, или да бъдат ликвидирани, или обявени в несъстоятелност. На практика правителството на ОДС трябваше спешно да приватизира огромен контингент от крупни фактически фалирали дружества или да ги ликвидира. Ликвидацията им би довела пряко до уволнението на около 50 хиляди души, а още около 30 хиляди, заети в свързани предприятия, биха загубили работата си.
6. ОДС трябваше да приватизира при крайно неблагоприятна междуна¬родна инвестиционна конюнктура и при безпрецедентни трудности, произтичащи от военните действия в съседни балкански страни и територии.
7. Въпреки всичко ОДС изпълни една "невъзможна мисия” - приватизира 43% от подлежащата на раздържавяване държавна икономика! Те съставляваха губещата част от нея. Печелившите предприятия останаха за сегашния кабинет.
8. Въпреки че продаваше предимно губещи предприятия, правителството на ОДС осигури приходи от около 3,5 млрд. лева, в т.ч. 2,5 млрд. кеш. Т. е. приватизацията на ОДС донесе постъпления, надхвърлящи собствения капитал на продадените губещи държавни предприятия. В нито една бивша социалистическа страна резултатите не са по-добри. И то въпреки изброените трудности.
9. Ако действително икономиката на зрелия социализъм струваше (съгласно критериите на съвременния свят) няколко десетки милиарда лева или долара (което би означавало тя да има своя конкурентна ниша от продукти и трайно присъствие на международните пазари), то социализмът и плановата икономика в България не биха фалирали. Страната ни не би натрупала колосални за мащабите й дългове и не би се стигнало до мораториум върху погасяването им.
10. Ако индустриалната инфраструктура (а и не само тя), създадена от тоталитарната комунистическа държава, струваше десетки милиарди, то най-малко БСП (партията - неин създател) би се съгласила и би допуснала по време точно на нейното управление цялата тази индустриална инфраструктура, съставлява¬ща основата на икономиката на зрелия социализъм, да бъде поставена във финансова изолация и да се предвижда обявяването й в несъстоятелност, ако не се приватизира до определен срок.

Лъжата за ограбените чрез приватизацията милиарди, скрити в предприя¬тията на зрелия социализъм, не е проява само на некомпетентност, нито само на наглост, нито само на глупост, нито дори на съчетание от тези три качества, безспорно присъщи на партиите, техните деятели и клакьори, повтарящи настойчиво същата тази лъжа. Лъжата за милиардите показва много повече. Тя е мощен политически инструмент за промиване на мозъци, за алиби, за реабилитация и за легитими¬ране на претенции за власт.

Голямата идея зад тази лъжа е да се подхранват и осребря¬ват илюзиите, че животът при социализма е бил смислен и градивен, да се реабилитира индустриалното строителство на БКП и най-вече да се внуши, че политическите наследници на социалистическия строй, "успешно създал" национално богатство за десетки милиарди в миналото, могат и трябва "успешно" да управляват в бъдеще.




Не на русофилите.
Не на КДС/КГБ ченгетата.
“Една власт не се е предала, докато не е предала своята агентура.”
(Збигнев Бжежински)
 
07 Mar 2007 13:18 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Е добре де, щом партиите са толкова лоши, кажи ми какво трябва да се направи в случая. Дай ми пример за конкретни мерки как може да се подобри ситуацията.

И още нещо, ти плюеш много социализма. Просто като теоретична игра, кажи ми две добри качества на социализма в България. Интересно ми е дали можеш да се разграничиш от чувствата си и да мислиш обективно.

А знаеш ли какво излиза в google images като напишеш talking head:




 
08 Mar 2007 0:58 Цитирайте
gafas
Мнения: 66



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

аве "всички са маскари".




Peeing your pants it like happiness,everyone can see it, but only you can feel its warmth.
 
08 Mar 2007 7:38 Цитирайте
Makedonski
Мнения: 410



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

gafas написа:
аве "всички са маскари".

точно ей такива изказвания за най-големия проблем в България. това най-малкото означава, че авторът му не смята, че може да има човек, който да работи конструктивно и устойчиво. не е необходимо да си математик, за да се запиташ: дори себе си ли не уважава той?
 
08 Mar 2007 9:44 Цитирайте
talkinghead
Мнения: 31



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

yurukov написа:
Е добре де, щом партиите са толкова лоши, кажи ми какво трябва да се направи в случая. Дай ми пример за конкретни мерки как може да се подобри ситуацията.

И още нещо, ти плюеш много социализма. Просто като теоретична игра, кажи ми две добри качества на социализма в България. Интересно ми е дали можеш да се разграничиш от чувствата си и да мислиш обективно.

А знаеш ли какво излиза в google images като напишеш talking head:



..................
Първо;
За кой социализъм искаш да ти говоря.живял съм и работил в Швеция, в ГФР, Англия и т.н.
Ако имаш предвид БГ-соца то надявам се че не си сляп. Това е АЗИТСКИ социализъм.
Виж едни гърци благодарение на Ялта-1945 г. останаха в зоната където от една бедна държава, без вода и ресурси е светлинни години пред нас и българите ходим да им ангаруваме.
А относно Ялта се стигна благодарение на социалисти като Гошо-тарабата безродник интернационалист и подведоха нацията българска в руското гробище.




Не на русофилите.
Не на КДС/КГБ ченгетата.
“Една власт не се е предала, докато не е предала своята агентура.”
(Збигнев Бжежински)
 
08 Mar 2007 9:54 Цитирайте
gafas
Мнения: 66



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

еее, Човек да не се пошегува. Сега ще ме караш да ти отговарям.

Естествено, че си имам свои възгледи за политиците в България. Например аз смятам, че ГЕРБ иска да помогне на България. И съм готов да подкрепя това здружение. Защото БББ (Бат Бойко Борисов) е добър лидер. Тъй като знам, че поне 2ма души ще ме наредят след това изказване ето малко аргументи:

Вие: БББ е работил като охрана на Тодор Живков !
Аз: Е, и? Вашите бащи и майки също е трябвало да се издръжат някак си нали (особено по време на комунизма) ? Какво лошо има в това, че човекът е работил като охрана на първият? В краят на комунизма голяма част от хората все още са работили на държавни работи. По тази логика дайте да заклеймим всеки , който е работил като полицай или военен преди 89та. Ей така, за по-лесно.

Вие: Еми, БББ говори само глупости !
Аз: Това е наистина донякъде вярно, но успява да привличе хората, нали ? ВЯрно е ,че когато почне да говори обсъжда всички теми от АЕЦ-а до земеделието, но за всичко си има причина. Просто човекът за пръв път влиза в голямата политика. Трябват му хора , които да го подготвят и да му правят изказванията.

Вие: Около БББ се въртят много съмнителни бизнесмени.
Аз: Ъъъ, кои по-точно? Както сигурно знаете за да членуваш в ГЕРБ ти трябва свидетелство за съдимост. Преди известно време на едно събитие, организирано от ГЕРБ беше дошъл един съмнителен бизнесмен , лично поканен от областният координатор на движението. Когато, БББ разбрал, областният координатор станал безработен.

Мир.
Драгомир




Peeing your pants it like happiness,everyone can see it, but only you can feel its warmth.
 
08 Mar 2007 11:30 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

@talkinghead - не, не съм сляп. Не знаех, че имаш такова разделение на азиатски и европейски социализъм. Има известна логика, защото една и съща философия приложена в контекста на различни култури се прилага различно.

Но аз ти говоря за българския социализъм. През целия процес на "прехода", който аз твърдя, че вече е свършил, ни се натрапваше колко била лоша системата тогава и колко по-добре ще сме след няколко години. Не споря, че социализма имаше много грешки и дори издевателства, като към последните включвам лагерите и възродителния процес, но според мен не е обективно да се отрича, че имаше и положителни неща.

Един пример би бил специалната позиция, която България е имала в източния блок тогава. Имали сме значителна независимост от Съветския съюз и в същото време сме получавали ползи като външна граница. Какви ползи ли? Вземи пазарите например - каквото и да произведем е имало пазар в Русия. Това има и лоши страни, защото се е стигнало до свръхпроизводство на някой неща (пшеница) и остри липси на други (телевизори, коли). След разпадането на режима същата твоя възхвалена десница, която практически замести комунистическата партия на власта, отряза всички търговски връзки с Русия и заповяда на заводите да отказват поръчки за милиони, които сега биха били оценени за милиарди. Това го знам от първа ръка, защото затова фалираха почти всички предприятия, а целта беше да се купят на евтино и разпродадат на парче.

Друг пример би била атомната централа. Самия факт, че са ни я постоили безплатно и са пели ангажимет да се грижат за остатъчните отпадъци не е малко. Да не говорим колко специалисти са обучили и как са помогнали на науката ни.

Гърция пък например би се развила независимо от това в кой блок беше - просто разположението на страната я прави ключова в региона. Затова и я включиха в Европейския съюз независимо, че е била нищо на времето.

И за да доразвия мисълта на gafas - незабравяйте че всички политици които имаме сега и които ще имаме след 10 години са учили и възпитани през комунизма. Повечето от тях дори да били дейни политици тогава и в това число има значителна част от дейците във всички партии.

Това за мен не означава нищо - факта че някой е бил възпитан тогава не го прави върл комунист и, с твоите думи, "безродник интернационалист". В този смисъл всички от бившето СДС трябва да са такива, нали?

Разликата между партиите сега е само една - визия за това как трябва да се управлява България. Дори и за ДПС може да се каже, че имат такива патриотични настройки с тази разлика, че не са патриотични към България. Вече отмина времето в което една партия идваше на власт за да смени всички шефове на предппиятията и да обере всички фондове. Сега има по-голям контрол и обществено внимание. Не че не се краде, но системата работи много по-нормално и никой не може да го отрече това. Именно по тази причина твърдя, че прехода е свършил.

Разликата между визията на партиите се проявява в социалната, фискалната, външната политика и т.н. Различните стратегии имат различен изход в различни периоди, но не може да се каже, че едната е по-зле от другата. Затова и аз съм на мнение, че БББ в момента е много добър избор за управляващ - и за месната власи, и за парламента. Преди му липсваше опита на политик, но сега мисля, че е адекватен в това отношение.

И още нещо, моля те не говори за партиите като за партизански групи които се бият една срещи друга. Започваш да се изхвърляш. Защо тогава не говориш за лъжата която Костов и останалите от бившото СДС прокарваха последните 6 години - за Козлодуй? Не са ли те които навремето са подписали толкова неизгодния за България предварителен договор само и само за да отбележат точки пред народа? Не поехме ли задължението тогава за затваряне на блоковете? Какво можеше да се направи след това и защо точно те викаха за падането на царското и сегашното правителство заради това, че са "продали" централата? Кажи ми като ще си говорим за дълбоки лъжи?




 
08 Mar 2007 12:03 Цитирайте
talkinghead
Мнения: 31



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

Колега Юриков, ще разширя малко повече анализа който се опитваме да правим тук във форума на българския посткомунистически преход.-(отварям скоба - не членувам в нито една от БГ-партиите, симпатизирам на европейско мислещите български политици).

На 10 ноември 1989 г., инспириран от Кремъл преврат в БКП подари на българите полу-свободата да се погрижат сами за своето бъдеще. Свободата бе наполовина не само защото бе подарена. Но и защото нейното предназначение беше да прикрие прехода от полицейско-политически към мафиотско-икономически имперски контрол на Русия върху България.


Докато българите изпълваха площадите и живееха с радостите и скърбите на своята нова гражданска идентичност, зад кулисите на българския национален живот кипеше трескава дейност.
Под пряк контрол от Москва българската Държавна сигурност - интегрален елемент от репресивната машина на съветската империя - усвои и разпредели между свои доверени лица огромни за мащабите на България финансови ресурси. Това разпределение имаше две основни цели.
Първо, да създаде новия предприемачески елит на страната изцяло от сътрудници на Държавна сигурност. Второ, да постави този елит в пряка зависимост от неговите съветски - чекистки донори.
Така буквално за месеци “разпуснатата” от кръстника Луканов Държавна сигурност изплува на сцената в ролята на “честните частници” и техните партньори по Г-13. През следващите години тези момчета направиха огромни безобразия. Изсмукаха и пропиляха и без това боледуващата българска икономика, създадоха клановете на “мутрите” - първоначално слуги, а после и партньори на чекистите-бизнесмени. В крайна сметка, след няколко години имитация на стопанска и финансова дейност, повечето от тях фалираха, запазвайки си ресурсите за личен охолен живот. Но каквито и фриволности и безобразия да вършиха, през първата половина на 90-те години те изпълниха своите две основни задачи. Първо, осуетиха възможността за нормално и сериозно реформистко управление на страната. Второ, не позволиха в българската икономика да се осъществи процес на законна приватизация и структурна трансформация на националното богатство под контрола на една национално отговорна икономическа политика. Така България изгуби седем години, през които посткомунистическа Централна Европа успешно приключи своя преход. Кой спечели от тази загуба на България?


Спечелиха тези, които в началото на 90-те години мъчително се нуждаеха от гратисен период, за да се съвземат от гигантския исторически провал, който сами си причиниха. Институциите и елитите на поразената съветска империя безпомощно наблюдаваха окончателното откъсване на своите европейски владения. Страна след страна в Централна Европа осъществяваха необходимите реформи, за да се интегрират в процеса на европейската нормалност. Легитимни инвестиции, нарастващ стандарт на живот, все по-стабилни институции. Но България - наред с много други нови и стари държави в “близката чужбина” - оставаше пряко уязвима с разрухата в икономиката и в провала и дезинтеграцията на държавата. Така, безпомощна, България дочака първия етап от възродената руска имперска амбиция и стратегия - експанзията на новата руска мафия, породена от приватизацията на КГБ.



Апетитът идва с яденето. Опитът да се постави “Мултигруп” в ролята на монополен посредник при транзитирането на руски газ ясно демонстрира стратегията за втори етап на възродената имперска експанзия спрямо България. Като реципиент на транзитните такси от газ, корпорацията с “хладен ум, горещо сърце и чисти ръце” можеше вече да контролира пряко българския политически живот. Ще рече - не да пазарува политици на парче, а политически гарнитури “ан блок”.

При Виденов номерът не мина и той си отиде, защото бе натворил и серия от стопански и политически оксиморони, които го направиха съвсем безпомощен. Правителството на ОДС също отказа да институционализира “Мултигруп” в тази роля, въпреки че радостният звук на фанфарите на аерогара София замъгли реалните параметри на окончателната сделка и нейните последствия за България.

“Новите руснаци” не се стъписаха от твърдия курс на управляващия ОДС към европейска интеграция и членство в НАТО. Дори и провалили се в своята амбиция да купят българската политическа система като цяло, те постоянстваха в пазаруването на отделни нейни представители. Сиви кардинали и морски гларуси с “ментови” прякори, мъжествени “строители на съвременна България” и смели генерали, “пречупили гърба на мафията” - кой ли ще ги изброи всичките…? Днес повечето от тях орат на попрището на “новото дясно пространство”… Блазе й на България! Не й стигаше лявото пространство, та сега и дясното...

Макар и свързано с поредица големи въпросителни, управлението на ОДС сериозно застраши дългосрочната стратегия на “новите руснаци” в България. Възстановяването на държавността - на функциониращите институции - бе първият тревожен симптом на перспективно стесняващо се пространство пред мафията. Изгонването на ключови мафиотски босове през лятото на 2000 г. и ясната политика на сътрудничество с международните институции за борба с мафията допълнително отнеха територия за “свободен бизнес”. И тръгнаха компроматите...
Управлението на ОДС, особено в своя втори етап след декември 1999 г., създаде заплаха както за краткосрочните, така и за дългосрочните стратегически цели на “новите руснаци” и тяхната възраждаща се имперска държавност.
Ако изгонването на бизнесмени, чиято дейност е заплаха за националната сигурност на страната, стесняваше актуалното икономическо присъствие на руския интерес в България, то бързо отварящите се европейски и атлантически врати пред България застрашават самата перспектива за възстановяване на политическия и геополитически контрол на Русия върху България. Интеграцията на страната в Европа и в НАТО трябва да се предотврати преди да е станало късно - преди да са минали още четири години успешна политика, обърната на запад.

И на края наблюдавайки през тези 17-18 г. кой какво е направил и продължава то това е Костов с последователната си политика и т.н.
Всичко друго, че крал, че това-онова е плод на русофилите защото той е про-европейски настроен политик.
За АЕЦ-ца не забравяй-подаръци няма...има енергийна мафия(руско-българска) която има изгода от нея.........
Руснаците все още ни дължат 68 мил $ задължения от преди 1989 г.




Не на русофилите.
Не на КДС/КГБ ченгетата.
“Една власт не се е предала, докато не е предала своята агентура.”
(Збигнев Бжежински)
 
08 Mar 2007 12:37 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Ето ключови цитати от поста ти:
talkinghead написа:

На 10 ноември 1989 г., инспириран от Кремъл преврат в БКП ...

...прехода от полицейско-политически към мафиотско-икономически имперски контрол на Русия върху България...

...Под пряк контрол от Москва българската Държавна сигурност ... усвои и разпредели между свои доверени лица огромни за мащабите на България финансови ресурси...

...за месеци “разпуснатата” от кръстника Луканов Държавна сигурност изплува на сцената в ролята на “честните частници” и техните партньори по Г-13...

...Спечелиха тези, които в началото на 90-те години мъчително се нуждаеха от гратисен период, за да се съвземат от гигантския исторически провал, който сами си причиниха...

...При Виденов номерът не мина и той си отиде...

...“Новите руснаци” не се стъписаха от твърдия курс на управляващия ОДС към европейска интеграция и членство в НАТО...

...Макар и свързано с поредица големи въпросителни, управлението на ОДС сериозно застраши дългосрочната стратегия на “новите руснаци” в България...

...И тръгнаха компроматите...

...през тези 17-18 г. кой какво е направил и продължава то това е Костов с последователната си политика и т.н...

...За АЕЦ-ца не забравяй-подаръци няма...има енергийна мафия(руско-българска) която има изгода от нея...


А ето го и още по-накратко:

Падането на комунизма в България е било контролирано от Русия която е координирала мафиотския хаос и разграбването на предприятията и природните ресурси. Сама ни е накарала да скъсаме почти търговските си взаимоотношения с нея и е дала управлението в ръцете на бившите си слуги - ДС. Хитрия Виденов се е опитал да ги спре, но те са го съкрушили. И когато юнака в тази приказка, Костов, се е появил те са били заслепени от блестящата му храброст и възгледи за свобода и братски правдини и започнали да го дерат с кървавите си нокти. Въпреки нечовешките трудности, той и верната му дружина изтикал България до златните порти на НАТО и ЕС, където паднали примрели, но щастливи, че са постигнали святия завет. Останалото е история. Конец.

Тази приказка може и да я разправяш на децата си, но това не я прави вярна. Не мислиш ли, че е малко странно Русия с цялата си мания за контрол типична за мощнните държави, "умишлено" да отдалечи България от себе си? Това е просто един аргумент. Друг е, че да - има подаръци. Когато Русия иска да сме на нейна страна ни построява безвъзмезно централа. Когато Европа иска стратегически съюзник в този район - възстановява Гърция. Само САЩ първо бомбандира и после строи бази и пита "Някой против?".




 
08 Mar 2007 13:31 Цитирайте
talkinghead
Мнения: 31



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

yurukov написа:
Ето ключови цитати от поста ти:
talkinghead написа:

На 10 ноември 1989 г., инспириран от Кремъл преврат в БКП ...

...прехода от полицейско-политически към мафиотско-икономически имперски контрол на Русия върху България...

...Под пряк контрол от Москва българската Държавна сигурност ... усвои и разпредели между свои доверени лица огромни за мащабите на България финансови ресурси...

...за месеци “разпуснатата” от кръстника Луканов Държавна сигурност изплува на сцената в ролята на “честните частници” и техните партньори по Г-13...

...Спечелиха тези, които в началото на 90-те години мъчително се нуждаеха от гратисен период, за да се съвземат от гигантския исторически провал, който сами си причиниха...

...При Виденов номерът не мина и той си отиде...

...“Новите руснаци” не се стъписаха от твърдия курс на управляващия ОДС към европейска интеграция и членство в НАТО...

...Макар и свързано с поредица големи въпросителни, управлението на ОДС сериозно застраши дългосрочната стратегия на “новите руснаци” в България...

...И тръгнаха компроматите...

...през тези 17-18 г. кой какво е направил и продължава то това е Костов с последователната си политика и т.н...

...За АЕЦ-ца не забравяй-подаръци няма...има енергийна мафия(руско-българска) която има изгода от нея...


А ето го и още по-накратко:

Падането на комунизма в България е било контролирано от Русия която е координирала мафиотския хаос и разграбването на предприятията и природните ресурси. Сама ни е накарала да скъсаме почти търговските си взаимоотношения с нея и е дала управлението в ръцете на бившите си слуги - ДС. Хитрия Виденов се е опитал да ги спре, но те са го съкрушили. И когато юнака в тази приказка, Костов, се е появил те са били заслепени от блестящата му храброст и възгледи за свобода и братски правдини и започнали да го дерат с кървавите си нокти. Въпреки нечовешките трудности, той и верната му дружина изтикал България до златните порти на НАТО и ЕС, където паднали примрели, но щастливи, че са постигнали святия завет. Останалото е история. Конец.

Тази приказка може и да я разправяш на децата си, но това не я прави вярна. Не мислиш ли, че е малко странно Русия с цялата си мания за контрол типична за мощнните държави, "умишлено" да отдалечи България от себе си? Това е просто един аргумент. Друг е, че да - има подаръци. Когато Русия иска да сме на нейна страна ни построява безвъзмезно централа. Когато Европа иска стратегически съюзник в този район - възстановява Гърция. Само САЩ първо бомбандира и после строи бази и пита "Някой против?".



................
На кво ти прилича На кво ти прилича На кво ти прилича

Май не си наясно с доста работи.......
Приключвам спора с това-------
Когато пада Виденов Руските предателчета в лицето на КДС не са можели да намерят читав политик за МИн. Председател.
И тогава РАЗИГРАВАТ сценария със СДС/ОДС качват ги на власт като същевременно имплантират около 6070% депутати КДС-ченгета и в правителството на Костов окоро 70% ченгета-.........
А си помисли как би ти управлявал с такива хора....
Иначе за русия мога да те засипя с данни от историята какви са ни били отношенията от време ОНО..........
На кво ти прилича На кво ти прилича На кво ти прилича На кво ти прилича На кво ти прилича Idea




Не на русофилите.
Не на КДС/КГБ ченгетата.
“Една власт не се е предала, докато не е предала своята агентура.”
(Збигнев Бжежински)
 
08 Mar 2007 14:08 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Чакай малко - как "всемогъщата ръка" на Русия и КДС са изкарали хората на улиците и са ги накарали да гласуват в последствие за ОДС? И не са ли избранниците тогава от ОДС? Или искаш да ми кажеш, че голяма част от ОДС (т.е. тези които са били избрани са депутати) са агенти на Русия? Отговори ми, защото доколкото разбирам сега са си все същите.

Ето резултатите от онея избори.




 
09 Mar 2007 8:19 Цитирайте
Makedonski
Мнения: 410



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

yurukov написа:
Чакай малко - как "всемогъщата ръка" на Русия и КДС са изкарали хората на улиците и са ги накарали да гласуват в последствие за ОДС? И не са ли избранниците тогава от ОДС? Или искаш да ми кажеш, че голяма част от ОДС (т.е. тези които са били избрани са депутати) са агенти на Русия? Отговори ми, защото доколкото разбирам сега са си все същите.

Ето резултатите от онея избори.

е там е работата, че КДС (в лицето на БСП) загуби официалната власт, но предвидливо беше импланитрала агенти в опозицията (Богомил Бонев например). когато ОДС се отърси от доста от тях, те директно докараха царя и си създадоха нова "конкуренция" (помните Стоян Ганев, нали. помните и че НДСВ сами вкараха министри от БСП). когато царя се поокопити и се опита да води своя си политика, те заочнаха да създават и друга опозиция.
 
09 Mar 2007 8:38 Цитирайте
talkinghead
Мнения: 31



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

yurukov написа:
Чакай малко - как "всемогъщата ръка" на Русия и КДС са изкарали хората на улиците и са ги накарали да гласуват в последствие за ОДС? И не са ли избранниците тогава от ОДС? Или искаш да ми кажеш, че голяма част от ОДС (т.е. тези които са били избрани са депутати) са агенти на Русия? Отговори ми, защото доколкото разбирам сега са си все същите.

Ето резултатите от онея избори.




...............
Виж Юриков,
СДС беше създадено от КДС/КГБ.
КДС си контролираше от КГБ.....
Виденов в импотентното си управление застраши интересите на хора като Луканов, Илия-Мултака и на всичко отгоре ОРИОНЦИ изнесоха хляба... и народа застраши властта на тези които крадяха(ченгетата) и искаха още да крадят....
Да ми покажеш друго опозиционно съсловие през това време, освен СДС???? Question Question
И тук твърдя, че тогава ченгетата са играли ВА-БАНК и удрят ДЮШЕШ........
С имплантираните ченгета започват ДИСКРЕДИТИРАНЕТО на т нар. ДЕМОКРАЦИЯ......
Затова сега в Б-Я думата демократ е мръстна дума....
.
На кво ти прилича На кво ти прилича На кво ти прилича Idea




Не на русофилите.
Не на КДС/КГБ ченгетата.
“Една власт не се е предала, докато не е предала своята агентура.”
(Збигнев Бжежински)
 
09 Mar 2007 12:09 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Мафиотите се зародиха от бедните, но кадърни спортни среди. Когато имаш сума ти и шампиони по бойни изкуства, които нямат какво да правят и не са с чак такъв морал, започваш да получаваш биячи, мутри и накрая добре организирана престъпност. Малко по малко последните се развиваха и отгоре изплуваха най-умните и оправните. Получи се естествен подбор. Защо си мислиш, че всички т.н. мутри са били на някакъв етап шампиони я по карате, я по джудо, я по нещо друго такова?

На Виденов управлението му беше неуспешно и имаше такива катастрофални последици, защото имаха много неправилна фискална политика. Намеренията им бяха добри, но възможностите малки. Може да се каже обаче, че те бяха единствените управляващи които не се уредиха с пълни банкови сметки и палати.

Костов оправи икономиката с много помощи и заеми от запад и с добри ходове в икономиката, макар че можеше да е много по-добре. Той направи това което беше очевидно, но не пропусна да си пусне пипалата в криминалните среди.

Царското упдавление беше неубедително, главно защото нямаше съвсем пълен контрол върху парламента което доведе до много политически войни, включително вътре в партията. Самия Цар и близкото му обкръжение бяха целенасочени да помогнат на България, но манията за власт в партията опорочиха всичко и както виждате Царя се отдръпна, и НДСВ губи позиции.

Затова сега има и такава коалиция. Не казвам, че това беше най-добрия избор - беше единствения избор и си мисля, че все още е - десницата не е готова още за сериозни избори, а ГЕРБ не е набрал още скорост. Истината е, че трябва да има баланс между двете страни, за да работи толкова прехвалената демократична система.

През целия преход депутатите са се възкачвали или от мания за власт или от добри намерения, покварени в последствие от интриги и политически компромиси. Затова са се свързвали с престъпни групировки и корупционни схеми и затова иначе добри планове за развитие не са излизали от проектозаконите.

Не ти ли се струва, че това описание на обстановката през последните 18 години е по-правдоподобна от коспиративната теория, че почти всичкия ни политически елит са агенти на КГБ и се опитва да съсипе България. И аз съм параноичен понягока що се отнася до намеренията на САЩ и Русия, но недей да изключваш елементарната логика.

Ако ти откраднат кравата, кое е по-вероятно - да са я взели КГБ за да правят генетични изследвания върху нея и после да пренасят наркотици в задника и в САЩ като част от глобалния план да дестабилизират САЩ, или просто защото наблизо има цигански квартал, а мангалите не са много доброжелателни съседи? Малко здраво мислене моля.




 
09 Mar 2007 12:21 Цитирайте
Makedonski
Мнения: 410



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

yurukov написа:
Мафиотите се зародиха от бедните, но кадърни спортни среди. Когато имаш сума ти и шампиони по бойни изкуства, които нямат какво да правят и не са с чак такъв морал, започваш да получаваш биячи, мутри и накрая добре организирана престъпност. Малко по малко последните се развиваха и отгоре изплуваха най-умните и оправните. Получи се естествен подбор. Защо си мислиш, че всички т.н. мутри са били на някакъв етап шампиони я по карате, я по джудо, я по нещо друго такова?

И тук идва въпросът: а началния капитал?

yurukov написа:
На Виденов управлението му беше неуспешно и имаше такива катастрофални последици, защото имаха много неправилна фискална политика. Намеренията им бяха добри, но възможностите малки. Може да се каже обаче, че те бяха единствените управляващи които не се уредиха с пълни банкови сметки и палати.

Предполагам визираш Р.Овч като неуредил се

yurukov написа:
Костов оправи икономиката с много помощи и заеми от запад и с добри ходове в икономиката, макар че можеше да е много по-добре. Той направи това което беше очевидно, но не пропусна да си пусне пипалата в криминалните среди.

много изразително казано, но все пак голословно

yurukov написа:
Царското упдавление беше неубедително, главно защото нямаше съвсем пълен контрол върху парламента което доведе до много политически войни, включително вътре в партията. Самия Цар и близкото му обкръжение бяха целенасочени да помогнат на България, но манията за власт в партията опорочиха всичко и както виждате Царя се отдръпна, и НДСВ губи позиции.

с какво царят се е отдръпнал: че преди беше премиер (бездействен), а сега един от тристранния съвет? това му го причиниха избирателите, ако зависеше от него щеше не премиер, а цар да стане

yurukov написа:
Затова сега има и такава коалиция. Не казвам, че това беше най-добрия избор - беше единствения избор и си мисля, че все още е - десницата не е готова още за сериозни избори, а ГЕРБ не е набрал още скорост. Истината е, че трябва да има баланс между двете страни, за да работи толкова прехвалената демократична система.

в нормалния свят политиката се крепи на ценности. когато един политик декларира нещо, хората му вярват. затова SPD и CDU не са декларирали, че няма да се коалират едни с други. в България Симеон го направи (защото бяха принудени от един предизборен клип на СДС) - и излъга. твоя аргумент за единствения избор не е оправдание, защото довежда темата само до късогледството на царя и примитивността на обещанията, които прави

yurukov написа:
През целия преход депутатите са се възкачвали или от мания за власт или от добри намерения, покварени в последствие от интриги и политически компромиси. Затова са се свързвали с престъпни групировки и корупционни схеми и затова иначе добри планове за развитие не са излизали от проектозаконите.

Не ти ли се струва, че това описание на обстановката през последните 18 години е по-правдоподобна от коспиративната теория, че почти всичкия ни политически елит са агенти на КГБ и се опитва да съсипе България. И аз съм параноичен понягока що се отнася до намеренията на САЩ и Русия, но недей да изключваш елементарната логика.

не че не си прав, но едното не изключва другото. особено като има толкова много факти

yurukov написа:
Ако ти откраднат кравата, кое е по-вероятно - да са я взели КГБ за да правят генетични изследвания върху нея и после да пренасят наркотици в задника и в САЩ като част от глобалния план да дестабилизират САЩ, или просто защото наблизо има цигански квартал, а мангалите не са много доброжелателни съседи? Малко здраво мислене моля.

когато в една страна всичко е публична тайна и никой не се притеснява да изнася факти в пресата, защото никой (МВР, съдебната система и най-лошо - гласоподавателите) не реагира на тях и всички продължават да философстват на свободна тема, нуждата от теория на вероятностите отпада
      Нагоре  
Създайте нова тема  Напишете отговор Иди на страница 1, 2  Следваща

Форумът Философия и политика Лъжа измислена от БКП/БСП и възпята от „Атака”-под диригенст
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Не можеш да добавяш файлове към форума
Можеш да сваляш файлове към форума
 


      Нагоре  

Страница 1 от 2
Иди на страница 1, 2  Следваща
Идете на:  
Powered by phpBB ©  | Translation by: Boby Dimitrov
Avalanche style by What Is Real © 2004