Форумът
       
 
Начало Регни се Потребители Q&A
Подробно търсене    
 
   
   
 
Влез
   
   
   
 


Unbefristete EU-Arbeitsgenehmigung за студенти след 5 години


Форумът Философия и политика Евродепутатите
  
Потребители писали по темата: yurukov, Makedonski, gafas, GrandMaster Flash
      Часовете са в GMT + 1 Hour  
Създайте нова тема  Напишете отговор Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Гласуване
За кого мислите да гласувате?
Само за БСП
0%
 0%  [ 0 ]
Само за ГЕРБ
25%
 25%  [ 3 ]
Само за СДС
8%
 8%  [ 1 ]
Само за ДСБ
25%
 25%  [ 3 ]
Само за Атака
8%
 8%  [ 1 ]
За БСП или за ГЕРБ
8%
 8%  [ 1 ]
За СДС или за ДСБ
0%
 0%  [ 0 ]
За АТАКА или за ДСБ
8%
 8%  [ 1 ]
Не съм решил, но ще гласувам
8%
 8%  [ 1 ]
Няма да гласувам
8%
 8%  [ 1 ]
Общо гласове : 12
      Нагоре  

Евродепутатите
Автор Съобщение  
 
12 Mar 2007 18:42 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

За кой мислите да гласувате? Ако се сте решили, как ще избирате? На какви качества трябва да отговаря евродепутата или няма разлика с парламентарните депутати? За партия ли ще гласувате или за депутат?

Аз лично мисля да гласувам или за БСП, или за ГЕРБ. За ДСБ и Атака няма да гласувам каквото и да свава, СДС не ми вдъхват доверие, но ако представят някой кандидат който наистина да ми направи впечатление, може и за тях. Иначе имам намерение този път да обърна сериозно внимание на кандидатите и да гласувам за тези които имат квалификацията и ми вдъхват доверие. Няма да гласувам ако не видя такива в листите.




 
12 Mar 2007 18:47 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Ето какво казват статистическите ни агенции:
БСП - 22%
ГЕРБ - 16%
ДСБ - 8%
Атака - 8%
СДС - 5%
НДСВ - 3%
ДПС - 2%

Не добавих НДСВ в гласуването горе, защото са назад в класацията, но мога да ги добавя ако някой иска. Не очаквам някой със здрав разум за гласува за ДПС На кво ти прилича .




 
13 Mar 2007 6:17 Цитирайте
Makedonski
Мнения: 410



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

Интересно откъде си взел статистическите данни. На мен ми изглеждат адекватни, но това, което четох от НЦИОМ е друго. Иначе аз бих добавил НДСВ - статистиката не трябва да е критерий за избор.

Има обаче нещо друго, което трябва да е критерий и прави това гласуване на този етап безумно. Как можеш да кажеш за кого ще гласуваш като зад 3-4-буквените съкращения не стоят лица. Би ли гласувал за Румен Петков ако той оглавява листата? Давам го само за пример като човек, който многократно се е изявявал криминално, но въпреки това партията го пласира на ръководни места. Такива други има много.




http://mapto-on.blogspot.com/
 
13 Mar 2007 6:50 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Статистиката я взех от тук. А иначе, както казах горе, мисля доста подробно да разгледам какви са кандидатите. Симпатиите ми към ГЕРБ ще изиграят дотолкова роля, доколкото ще прегледам първо тях. А и незабравяйте, че дори и кандидатите да са перфектни, ако партията, която ги подкрепя е скапана, пак ще ги свлече в калта. Затова и нямам намерение да гласувам за ДСБ и Атака.

Впрочем Борисов беше водещ на шоуто на Слави на 8. Март. Може да ви е интересно да го видите. Говори се почти изцяло за оная статия, София и ГЕРБ.




 
13 Mar 2007 10:05 Цитирайте
Makedonski
Мнения: 410



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

Това донякъде обяснява защо ДСБ имат 8%, а ДПС 2%. Според НЦИОМ е обратното.

Честно много ме дразни, че обясняваш как ДСБ може да контролира личностите за евродепутати, а в същото време се доверяваш на БСП като партия. Всички мои и на други аргументи за досиета, минало и интелигенция са останали нечути, после защо се изненадваме от публикации в чужбина, които само повтарят изнесени, но нечути факти.

Аз ще гласувам за ДСБ, защото техния списък с кандидати се състои от интелигентни хора, преподаватели в университети. Водещите за сега (класирането им е временно) са ми сравнително добре познати, прогресивни и проактивни. Именно последните 2 аргумента за мен поставят листата на ДСБ пред тази на ГЕРБ.

А СДС, във сегашната му форма за мен не е нищо повече от трамплин за Петър Стоянов. Точно както ССД беше трамплин за Софиянски. Втория успя да се набута, надявам се първият да не успее. В СДС има кадърни хора, но няма правилните рамка и регламен. През последните месеци нееднократно виждахме как Петър Стоянов еднолично взима решения пред медиите и след това НИС се вижда принуден да ги подкрепи... или поне такова впечатление създадоха.




http://mapto-on.blogspot.com/
 
13 Mar 2007 10:39 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Според мен обаче ДСБ е трамплин за Костов след като беше обиден на народа, но това не е въпроса тук. Както сам каза по-важно е да се гласува за личности, а не за партии. Затова нека да видим кой кой е. Като имаш толкова информация за листата на ДСБ, пусни инфо за кандидатите. Аз ще направя същото за ГЕРБ. Сигурен съм, че Крум пък ще пусне за Атака. Това ми беше идеята на темата.




 
13 Mar 2007 11:29 Цитирайте
Makedonski
Мнения: 410



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

Мерси, че го казваш. Част от медийната политика на ДСБ е да публикуват всякаква възможна информация на сайта си и да канят медиите дори на вътрешните си заседания. Затова си мислех, че сте видяли информацията, когато е излязва в медиите.

Пускам първите 5 във временното класиране, защото според мен само те имат реални шансове да заемат перспективна позиция в листата.
Цитат:
Константин Димитров
Роден през 1957 г. в София. Завършва Английска и Немска филология в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Бил е преподавател в Техническия университет. Заместник-министър
на външните работи в правителството на Иван Костов /1998–2000 г./. Посланик на Република България в НАТО, Белгия и Люксембург /2000-2002 г./. Член на Националното ръководство на
ДСБ. Народен представител в ХL Народно събрание. От началото на 2007 г. е член на Европейския парламент. Владее английски, немски и френски език. Женен, с една дъщеря.

Светослав Малинов
Роден през 1968 г. в град Дупница; израства в Бургас. Завършил е Политология в Софийския университет “Св. Климент Охридски” и политически науки в Университета в Йорк (Великобритания). Специализирал е в Норвегия, Италия, САЩ и Великобритания. Доктор на науките и преподавател в Софийския университет. Главен редактор на списание “РАЗУМ”. Член на Националното ръководство на ДСБ. Народен представител в ХL Народно събрание. Владее английски и немски език. Женен с две деца – син и дъщеря.

Иван Иванов
Роден през 1945 г. в Пловдив. Завършва Техническия университет в София, където е доцент. Автор на монографии, учебници и научни статии. Народен представител в ХХХVІІІ, ХХХІХ и ХL
Народни събрания. Заместник-председател на българската делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. Владее английски и френски език. Женен със син и дъщеря, има един внук.

Даниел Митов
Роден през 1977 г. в София. Завършва Политология в Софийския университет “Св. Климент Охридски” и Европейска интеграция в Università Degli Studi di Padova (Италия). Бил е асистент в Политическата академия за Централна и Югоизточна Европа. В момента е изпълнителен директор на фондация “Демокрация”. Владее английски и италиански език.

Пламен Цветков
Роден през 1951 г. в Берлин (Германия). Завършва История в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Доктор на историческите науки и професор. Преподавател в Нов български
университет. Автор на над 20 монографии и книги, на повече от 60 научни студии и статии в областите на политическата и дипломатическата история. Преподавал е в Джорджтаунския
университет /град Вашингтон/, има издадена книга в САЩ. Един от авторите на втория том на “Черната книга на комунизма”. Владее френски, английски, унгарски, немски и италиански език.
Женен с три деца – дъщеря и двама синове.

http://dsb.bg/upload_files/DSB_euroizbori.pdf
(в документа има и снимки)

А тук има детайлна и актуална информация за процеса на номинациите:
http://dsb.bg/display.php?sub=news_3&open_news=2382

Иначе четох и това, което ГЕРБ изнесоха за техните кандидати, сред които също има много положителни характеристики. Но като цяло не бяха много детайлни, а и има няколко на челни места, които не ми харесаха. Понеже нямам информацията сега подръка ще изчакам ти да я изнесеш и тогава ще бъда по-конкретен




http://mapto-on.blogspot.com/
 
14 Mar 2007 15:25 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Някой има ли представа кога ще са изборите или поне кога ще се реши? Чух, че имало предложение от президента да е някъде около 20-ти Май заедно с месните избори. Не знам обаче дали е прието и кога точно. Ще е много яко ако е така, защото ще съм в БГ.




 
15 Mar 2007 17:50 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Да, точно на 20-ти май ще е. Трябва да видим какво точно се изисква да се подаде за да се гласува във Франкфурт. Предполагам, че ще е като предишния път - декларации за да отворят пункт и после който дойде, дори и без декларация. Има около 2 месеца до тогава.




 
21 Mar 2007 12:14 Цитирайте
Makedonski
Мнения: 410



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

още малко социология... на мен лично ми е интересно да наблюдавам как еволюират проучванията, но си мисля, че това говори повече за социолозите, отколкото за обществото
Цитат:
Данните сочат, че 10,67 % от анкетираните ще гласуват за БСП
9,02 - за ГЕРБ
3,63 - за "Атака"
5,17 - за ДПС
1,98 - за СДС
1,43 - за НДСВ
1,54 - за ДСБ

Барометър инфо (http://evropa.dnevnik.bg/show/index.php?storyid=320806)




http://mapto-on.blogspot.com/
 
21 Mar 2007 19:41 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Преместено от "Гласуване за Евродепутати" на GrandMaster Flash:


Айде на декларациите, без които този път май няма да минем...

Цитат:
Българите няма да могат да гласуват с лични карти в страни от ЕС

Нашенците, които живеят в държава от съюза, ще представят и декларация, че не са гласували за избор на този Европарламент


http://news.netinfo.bg/index.phtml?tid=40&oid=1021214




 
21 Mar 2007 19:44 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Това с декларацията не го разбирам - нали ще гласуваме за европарламента? Каква декларация искат, че не сме гласували. Май са объркали че ще трябва декларация, че искаме да гласуваме там или че в паспорта ще бият печат, за да не гласуваме и другде в ЕС, но това е нормално.

А паспортите се искат, за да се знае, че сме били в ЕС през последните колкото там бяха месеци.




 
21 Mar 2007 19:55 Цитирайте
GrandMaster Flash
Мнения: 79



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

Цитат:
А паспортите се искат, за да се знае, че сме били в ЕС през последните колкото там бяха месеци.


Ето ти казус - моят паспорт си е чисто новичък на няма и 2 месеца и няма никакви печати вътре Rolling Eyes Laughing (вече пътувам само с лична карта) Да видим как ще разберат от кога съм в ДЕ На кво ти прилича Ако това е целта да ни искат адресна рег. по-добре...
 
11 Apr 2007 15:04 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Абе да ви кажа, май няма да може да се гласува за евродепутати във Франкфурт. Стана дискусия в групата mGERB на Studyvz.de. Един щял да говори с посолството ли, с ГЕРБ ли, не ми стана ясно, но ще каже скоро окончателно какво става.

Доган сложил две жени на чело на листата си.



На тази снимка само липсва балонче до Доган с текста "Ха сега дано и да се хванат. Вижте - не дескриминираме."

Освен това не мога да разбера нещо - защо искат да включват сестрите в листите. От една страна дори и да ги изберат, ще има прецедент и скандал в европарламента. От друга страна, това си е чиста екслпотация на една много болна и емоционална тема за политически цели. Много е долно. Да не говорим, че идеята за евро депутата е да взима решения от името на народа, а не да е политически инструмент. Ако така подбираме средствата да помогнем на сестрите можем спокойно да им платим откупа и готово. Не мислите ли, че с тези номинации засрамваме цяла България и само сипем сол в раната.




 
11 Apr 2007 17:20 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Слави Бинев е в листата за евродепутати на Сидеров!

Това беше ония дето си купи архонтска титла. Атака му гласувала доверие като последователен човек. Интересно колко ли е струвало за да гласуват така. Само питам де. Църквата не дава такива звания вече. Единствения начин е да го е купил, а човек, който се отнася така с църквата не е достоен да се нарече българин.





      Нагоре  
Създайте нова тема  Напишете отговор Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Форумът Философия и политика Евродепутатите
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Не можеш да добавяш файлове към форума
Можеш да сваляш файлове към форума
 


      Нагоре  

Страница 1 от 3
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Идете на:  
Powered by phpBB ©  | Translation by: Boby Dimitrov
Avalanche style by What Is Real © 2004