Форумът
       
 
Начало Регни се Потребители Q&A
Подробно търсене    
 
   
   
 
Влез
   
   
   
 


Unbefristete EU-Arbeitsgenehmigung за студенти след 5 години


Форумът Компютри и технологии Skype
  
Потребители писали по темата: yurukov, GrandMaster Flash, grifin, ktulu, erdtek, damyan ... общо 10
      Часовете са в GMT + 1 Hour  
Създайте нова тема  Напишете отговор Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Skype
Автор Съобщение  
 
16 Feb 2006 12:42 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Както Dickinson рекламира Унибг Smile , реших и аз да направя малко на skype. Той и так си е доста популярен, но може някой да не знае за новите възможности.

Първото е, че има видео. Вече го пробвах и се доста сносно. Иска 25К в секунда отгоре на гласа. Сега доколкото разбрах резработвали видео конференции, но май щяло да бъде само за двуядерните процесори.

В най-новата си версия има online статус директно от skype. Досега можеше да си го добавиш със едно приятно plug-in-че Jyve, но сега вече няма нужда. Ако някой реши да си го направи, може да го добавя в профила. Другия начин е да си гобави в подписа.

Естествено няма какво да споменавам, че със сносен микрофон и добра връзка от БГ може да си говорите със семейството все едно сте в една стая. Мога само да добавя, че със Skypein-out може да се обаждате и да ви де обаждат от мобилни и стационарни телефони и връзката е перфектна. In не съм го пробвал още, но идеята е че получавате стационарен номер в която си искате държава от списъка (някъде към 11 са + германия) и хората могат да ви се обаждат на него и получавате обаждането на компа си, ако ще да сте логнати в Австралия. А обаждащия плаща като за локално обаждане. А Out струва малко над интернет телефоните, но може да се обаждате от вкъщи и не ви трябва телефон.

http://www.skype.com/




 
30 Mar 2006 23:55 Цитирайте
grifin
Мнения: 37



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

Za skype-out ne sum suglasen s teb:
ako prawish realno supostawka na skype-a sus yahoo msgera razlikata im e 1,1 ct.Stawa ? za supostawka kum nashata lubima rodna stolica.

Cenite sa s dds:
Eto malko cifri:
do Sf e 2,9Eu ct=koeto e $ 0.036 us ct,do stranata:$ 0.078,a do gsm:$ 0.305

Yahoo msg:do sf $0.025,do stranata:$0.059 i do gsmi:$0.220

taka che realno poglednato yahooto podbiva cenite na skype-a mnogokratno.

Obache ima nqkolko faktora,koito goworqt za skype:
1)horata go poznawat i mu wqrwat
2)mnogoobrazieto za plashtane:
CC,PayPal,Ueberweisung i moje bi drugi,koito ne znam
a yahoo moje samo s CC
3)W momenta skype imat partniorstwo s pay-pal,pri koeto poluchawash 120 min dopulnitelno za ragovori..
http://www.skype.com/intl/de/campaigns/paypal/

(Za jalost skype pochnaha da stawat monopolisti kato windows-slushalki za komputer,bez skype guthaben ne sum wijdal ot dosta otdawna,komputri sus skype,kwo li ne..ne wi li izglejda scenaria poznat?Chudq se do koga Skype software-a shte e bezplaten...)

No puk kachestwoto na zwuka ne bih kazal,che se razlichawa mn.

Eto i malko supostawka kum dneshna data s cenite na razlichnite anbieteri
(Samo za horata s domashen tel,ne home-zona):
Cenite sa w evro bez dds
Do SF:2,7 dds-to mislq,che mojete da si smetnete i sami
http://www.teltarif.de/db/res.html?kurz=ja&dauer=0&takt=61&ve=1&vergleichpos=hinten&ziel=Sofia&von=ISDN-Anschluss&rec=zugang%3Dff%26umsatz%3D-1&rec=&spalten=10

Do stranata za momenta pak e 2,7 bez dds,no imaiki predwid,che trqbwa da sle plashta i mesechna taksa na posta si izliza debelo:
http://www.teltarif.de/db/res.html?kurz=ja&dauer=0&takt=61&ve=1&vergleichpos=hinten&ziel=Bulgarien&von=ISDN-Anschluss&rec=zugang%3Dff%26umsatz%3D-1&rec=&spalten=10

Do Mobilnata mreja-14,7
http://www.teltarif.de/db/res.html?kurz=ja&dauer=0&takt=61&ve=1&vergleichpos=hinten&ziel=Bulgarien+%28Mobilfunk%29&von=ISDN-Anschluss&rec=zugang%3Dff%26umsatz%3D-1&rec=&spalten=10

Ostawqm na was da reshite!




The UNIX philosophy gives you enough rope to hang yourself and a couple of feet more-just in case _!_
 
31 Mar 2006 0:29 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Прав си, че YM е малко по-евтин, но пропускаш факта, че skype е по-качествен. Всъщност skype бяха първите които използваха gips (voice engine или една хубавка технологията за предаване на глас) и след това всичко живо ги копира като видя че работи. Сега най-накрая и yahoo се сетиха да го направят, но skype са си напред с доста. Не съм изполвал много YM, но от това което прочетох, качеството е малко по-ниско, но тези които вече го използват ще имат причина да не се сменят на skype. Чух че имат проблеми с няокой оператори, но това е нормалко за наскоро пусната услуга.

От друга страна трябва да кажа, че качеството на skype към България в последно време доста се е влошило. Не знам дали са избрали кофти канали, дали БТК им се е скапало нещо или моя нет заяжда. Голям плюс за тях е че имат доста промоции, но yahoo са много по-голяма компания и ще могат да си позволят много повече. Да не говорим че онова с paypal вече го пробвах преди 2 седмици и още не съм си получил 120 минути и voicemail-а.

А, и още една критика към skype - определено могат да поработят върху контролите. Поне на мен ме дразнят въпреки че вече съм свикнал. Не че YM е по-добре, но все пак има какво да се желае.

Но да ти кажа бих препоръчал skype на всички.




 
31 Mar 2006 20:59 Цитирайте
grifin
Мнения: 37



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

Ako stawa ?,Alice DSL e lansirala oshte ot mn otdawna flaterate do evropa,taka che za 25 evro,ako ne se luja moje da se suderete ot goworene,wse pak i twa e wuzmojnost,no poneje lichno az ne sum go polzwal,ne moga da wzema stanowishte,no da se wurnem kum chisto komputerno zadwijwanite programi:

Znachi s tozi engine,koito spomena ne bqh zapoznat za towa i ne moga da komentiram.Towa koeto naprawih beshe da se opitam da naprawq edna supostawka na wsichkite mi izwestni produkti za swurzwane kum rodinata.

Priznawam si,che malko nastupih Skype po mazolite,wupreki che moje i da ne sum praw,zashtoto mejduwremenno Skype go ima za dosta obshirna gama ot OS,na men sa mi izwestni slednite:

1)Mislq che za bozata nqma nujda da pisha,twa na wseki e qsno,drug e ?sa,che ejesedmichno kato gledam release-natite versi,na windows versiata wse neshto i prawqt-malko kato hotfix-ovete na samata sistema mqza,no wse pak wseki lud s nomera si..a nqkoi s cqlo predstawlenie

2)Mac Os

3)Da ne zabrawqme malkia wezdesusht Pingvin Tux na g-n Torwald

i otdelnite distribucii:Debian,Fedora,lubimoto na nashta gostopriemna vtora rodina Suse,kato debelata Sus-i

i da ne zabrawih Pocket Pc-tata,mejdu chiito fanowe sme az i ti-za jalost ne znam dali naistina ot tam kachestwoto na wruzkata e tolkowa dobro-znam za XDA 2,che 1 priqtel si go wze na Genion dogovor za 99 evro i ne beshe uspql da pusne skype,no twa e tema na drug posting

4) i da ne zabrawqme Unix-a
Az lichno sum go testwal pod FreeBSD 5.6 i bqh porazen ot kristalnata wruzka,koqto sushtia komputer pod bozata ne uspq da mi osiguri-a i trqbwa da si priznaq,che i nujnata skorost beshe dosta po-niska,ot tazi,koqto se izpolzwashe pod win...

W interes na istinata,kakto se kazwa "Back in da days" kogato bqhme mladi i zeleni,a sega sme samo mladi -heh Skype beshe lansiran ot dobre izwestnite suzdateli na mnogo obichanata Kazaa na P2P technologiata.Qwno sa zabelqzali,che twa e opredeleno dosta dohodonosen biznes,zashtoto s umela reklama i s mototo:The whole world can talk 4 free " mn hora minaha na tehnia produkt.Te bqha purwite-twa ne otricham,no ne se li pozabrawiha malko-sega gi kupi ebay i malko ili mnogo wsichko wurwi kum komersializacia.Nqma da se powtarqm-Wseki e svoboden na swoe sobstweno mnenie-az prosto dawam baza za srawnenie na baza(taftalogia,ama kwo se prawi) lichni wpechatlenia.




The UNIX philosophy gives you enough rope to hang yourself and a couple of feet more-just in case _!_
 
01 Apr 2006 2:39 Цитирайте
ktulu
Мнения: 33



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

ако въпроса е да евтино, воипбустер-а е без пари до софия, ама аз лично вече се замислям какво качество получавам, като си давам парите за нещо евтино...
 
01 Apr 2006 3:40 Цитирайте
grifin
Мнения: 37



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

Idea




The UNIX philosophy gives you enough rope to hang yourself and a couple of feet more-just in case _!_
 
01 Apr 2006 13:16 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

grifin, прав си че версията на win я човъркат много, но и тя е най-разпространената. За качеството, пробвал съм на Debian и си работи еднакво, а на PocketPC качестово би трябвало да зависи само от връзката, защото ядрото на програмта е същото. Тук трябва да кажа че и MS Messanger имат някаква версия за Pocket PC и тя си е всключена в пакета, но не знам дали ина VOIP.

А що се отнася до евтините компании са говорене - тези бързите номера съм ги отписал заради качеството, а за предплатените услуги дето качеството е сносно и ти предлагат безплатни разговори тук и там - не благодаря, не искам да си давам името, адреса, пощата и най-вече кредитната карта на всеки дето ми предлага безплатно нещо. В този случай предпочитам да заложа на вече позната компания.

А тази съшата позната компания е нормално, макар и жалко, да се обърне към комерсиалното, щом шефовете са те купили и искат възвръщане. Не забелязваш ли, че напоследък изкарват все повече начини да те таксуват - да си оправиш външния вид, да си сложиш музичка, да не говорим за разните zones, groups, voicemail и т.н. Да му я на глобализацията.




 
01 Apr 2006 19:13 Цитирайте
ktulu
Мнения: 33



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

воипбустер-а е пръчка, качеството е подобно на това на евтин телефон дето се избира от стационарен телефон, дава често заето. обаче пък за 10 еврака начална такса можеш да властваш колкот си искаш...

колкото до скайп-а, едвали ще стане по-платен от това което е в момента... аз и сега си плащам за скайпАут. иначе гледам с надежда към отрочето на гууугъл гъгълтолк, коеот бтв има нова версия с добавени шаренийки цък
 
01 Apr 2006 20:07 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Абе сега си го сложих и не съм много очарован. Още повече, че никой който познавам не го използва и някакси се обесмисля това да си го слагам.




 
01 Apr 2006 21:47 Цитирайте
Bo
Мнения: 68



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

Аз гугълталк го пробвах преди време, но не бях очарован много от качеството, а пък то както и всички нововъведения на гугъл са бета засега, не един път ми се е случвало гмейл да отказва за определено време и така един ден ми създаде доста главоболия, тък като препращам съобщенията си от мейла ми в работата към нея, и така беше отказала за известо време и се беше получил добър цикъл в резултат на който имах 1ГБ нова поща на друфия мейл, а броя на съобщенията не ги помня.
В гугъл не ми харесва и това, че все повече американското правителство има власт на тях, ако някой си е направил труда да чете условията им за мейла ще види, че първо ти сканират мейла, като казват, че това го прави машина и го използват за рекламите които ви се появяват в дясно. поне засега с писма на кирлица не съм получавал рекламки.
Отделно си запазват правото като ти изтриеш съобщение те да не го трият ами да си го пазят в архивите и го правят.




Disce quasi semper victurus vive quasi cras moriturus. Carpe diem!

Разбирам те и на шльокавица, но бъди пич и пиши на Кирилица!
http://lat2bg.kredor.com/
 
07 Jun 2006 17:48 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

За тези които имат skype, има малка изненада този месец. skype раздават безплатни 10 минути за разговор със skypeout. Не е много, но е аванта.

Дните са 7 (днес), 15 и 28 Юни. Просто трябвад а се логнете в сайта и при страницата с личните ви данни ще намерите линк който ви ги подарява. Ето линка към блога: http://share.skype.com/sites/en/2006/06/skype_gift_days_schedule_in_ju.html




 
11 Jun 2006 13:12 Цитирайте
komitov
Мнения: 4



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

има 2 програмки,с които до България ви е абсолютно безплатно,дори може да ви свърже 1-во със home-a и по gsm-а да си говорите за 0 цента до 30 държави някъде. може да пробвате 1-во, прекъсва ви на 1-вата минута на разговора,ако не сте сложили кредит. кредита е стандартен-10 евро,като говорите със домашни телефони не ви взема от него.може да го използвате за разговори до gsm-и(пак сравнително по-евтино) или за смс-и по 5 цента независимо до къде.така че с 10 евро можете да си говорите....Smile
аз ги ползвам от половин година и съм мн доволен
особено като въведаха функцията с койато 1-во ти звъни твойат телефон и после те свързва с другата страна

www.voipcheap.com
www.voipbuster.com
 
11 Jun 2006 18:16 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Ето малко коментари за тази компания:
http://voipreview.org/review.details.aspx?root=178

Казвал съм го и преди, но съм доста съмнителен към такива копании. Но всеки има право да си избира. Аз лично предпочитам да плащам на Skype. Когато излезе някоя vоip мрежа с отворен код на клиента, с удоволствие ще се вържа.




 
23 Jun 2006 13:07 Цитирайте
arterybg
Мнения: 242



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

Скайп-а е готина програмка но отдавна не е развивана за Линукс системи.. последната версия е доста старичка... или поне за фрий ползване няма по-нова... както всичко готино.. очаква се скоро скайп-а да е платен - самия софтуер... а оттам + цените които си ги има принципно за разговори по света към стационарни и мобилни приемници.Не съм чел кво сте писали нагоре ама това е в общи линии.. има и доста бъгове по версията за Линукса.. които биха могли да се изпипат.




dd..
 
23 Jun 2006 14:33 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Абе не знам откъде си го чул това, но те са казали, че говоренето от комп на комп ще си остане безплатно и това им е целта. Това означава, че клиента ще е безплатен. Казвали са го много пъти и ако го нарушат ще имат огромен отлив на потребители, което е тъпо и затова няма да го направят.

А относно клиента на линукс, питал съм ги защо не го развиват и отговора който получих беше, че линукс се използва предимно от geeks, а те са много малко. Skype е насочена към масовия потребител, който използва компа за забавление или работа (но не и писане на програми). За съжаление този дял от хората имат почти само windows.

Затова е по-лесно да пишеш клиент за 99% от потребителите, а не да влагаш същите унилия за останалите 1%.

Като пример ще ти дам факта, че когато правя промени по сайта, гледам да работи първо на Firefox и чак по-късно го тествам на IE. Защо ли, ами изглежда около 72% от тези които влизат в сайта използват Mozilla Firefox и в това число аз. Закачил съм снимка от статистиката.



statistics.jpg statistics.jpg
Инфо: Статистика за използваните браузъри и операционни системи за първите 20 дни от Юни.

Размер: 50.47 KB

Видянa: 700 път(и)
      Нагоре  
Създайте нова тема  Напишете отговор Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Форумът Компютри и технологии Skype
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Не можеш да добавяш файлове към форума
Можеш да сваляш файлове към форума
 


      Нагоре  

Страница 1 от 3
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Идете на:  
Powered by phpBB ©  | Translation by: Boby Dimitrov
Avalanche style by What Is Real © 2004