Форумът
       
 
Начало Регни се Потребители Q&A
Подробно търсене    
 
   
   
 
Влез
   
   
   
 


Unbefristete EU-Arbeitsgenehmigung за студенти след 5 години


Форумът Кулинария пиле
  
Потребители писали по темата: Afu-Ra, ppakita, yurukov, Geri
      Часовете са в GMT + 1 Hour  
Създайте нова тема  Напишете отговор

пиле
Автор Съобщение  
 
04 Sep 2006 23:05 Цитирайте
ppakita
Мнения: 13



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

обичам да готвя пиле,затова ето една лесна рецептичка Laughing ПРОДУКТИ:
пилешки бутчета или плешки
2-3 глави лук
3-4 скилидки чесън
1-2 листа дафинов лист

1-2 кубчета пилешки бульон
черен пипер и сол на вкус

ПРИГОТВЯНЕ:
В тенджера изсипете малко олио. Разположете на дъното едро нарязания лук и чесън, дафиновия лист, натрошените кубчета бульон и наредете пилешките парчета върху тях. Поръсете ги с черен пипер и сол, ако е необходимо (бульоните са достатъчно соленички). Налейте вода, но не покривайте месото и затворете тенджерата с капак. Задушете го на тих огън, докато се изпари водата. След като остане на мазнина, обърнете парчетата месо, за да добият същия кафеникав цвят и от другата страна. Сервирайте със салатка по ваш вкус ,студена биричка,за зимата червено винце.
Добар апетит. На кво ти прилича




Музика за Всеки Вкус http://www.djpacolya.com
 
05 Sep 2006 0:44 Цитирайте
Afu-Ra
Мнения: 341



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Перфектно. Аз бих махнал дафиновия лист и бих добавил къри - задължителната ми подправка за пили На кво ти прилича




... if it's to be then it'll be ... but not before it's time ... it may not come when you wanted ... but it will be on time ...
 
05 Sep 2006 1:41 Цитирайте
ppakita
Мнения: 13



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

добра идея за кърито.Но незнам защо не съм споменала ,че може също така и малко соев сос.Межу другото испанците използват куп подправки,соевия сос е между тях. Wink




Музика за Всеки Вкус http://www.djpacolya.com
 
05 Sep 2006 10:01 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Аз пък слагам чубрица на всичко. Дори снощи сложих на едни спагети.




 
05 Sep 2006 11:55 Цитирайте
Geri
Мнения: 301



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Az pak bih mahnala chesana:) Na pileto vinagi slagam chubrica , podpravka za pile, bulon , cherven i cheren piper i masalce. Stava perfektno:)




(:
 
05 Sep 2006 12:38 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Ето и някой допълнители неща към печеото пиле, които съм забелязал:

- като пилето се е опекло почти и кожата е кафеникава, намазваш маргарин или масло за да стане крехка и хупкава. Хубаво е също така да се поръси шарена сол или чубрица, но не в началото, защото ще изгорят и ще си изгубят вкуса;

- преди да се сложи пилето може да поръсите подправки за скара - добавя по-интересен вкус на кожата и на месото;

- ако правите пилето без нищо, може отдолу да нарежете 1-2 глави лук на едро и да добавите по желание черен пипер на зърна и дафинов лист. Тези неща придават на месото много добър дъх, а после се махат. Хубаво е да сложите алуминиево фолио между тях и пилето, за да не трябва после да ги отделяте. Ако добавите и един пръст вода, колкото да покрие лука, пилето ще стане по-сочно;

- пилето и въобще което и да е месо, става по-добре, когато е в покрито йенско стъкло, защото температурата се разпределя по-равномерно.




 
05 Sep 2006 13:46 Цитирайте
Afu-Ra
Мнения: 341



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Mr. Green




... if it's to be then it'll be ... but not before it's time ... it may not come when you wanted ... but it will be on time ...
 
06 Sep 2006 2:27 Цитирайте
ppakita
Мнения: 13



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

идейките са добри.Чубрица слагам също на пържоли когато пържа.Осолявам сол,чер пипер и чубрица,престоява в хладилника /зависи от обяд до вечерта./може и 30мин/както ви харесва.След което ги пържа,и следва със една му салаткаа/бира не пия/но за любителите на биричка -ЕктРА. Wink




Музика за Всеки Вкус http://www.djpacolya.com
 
08 Sep 2006 14:07 Цитирайте
Afu-Ra
Мнения: 341



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Круме ти ядеш ли месо?




... if it's to be then it'll be ... but not before it's time ... it may not come when you wanted ... but it will be on time ...
 
08 Sep 2006 15:33 Цитирайте
Afu-Ra
Мнения: 341



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Рибата е месо! Свинското е най-отровното.




... if it's to be then it'll be ... but not before it's time ... it may not come when you wanted ... but it will be on time ...
      Нагоре  
Създайте нова тема  Напишете отговор

Форумът Кулинария пиле
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Не можеш да добавяш файлове към форума
Можеш да сваляш файлове към форума
 


      Нагоре  

Страница 1 от 1
Идете на:  
Powered by phpBB ©  | Translation by: Boby Dimitrov
Avalanche style by What Is Real © 2004