Форумът

Начало Регни се Потребители Q&A
Подробно търсене    

Влез

Unbefristete EU-Arbeitsgenehmigung за студенти след 5 години

Форумът Учението Няколко въпроса - кандидатстване

Потребители писали по темата: yurukov, biofen, JohnnyK89, lera, Metala, SLS ... общо 12
      Часовете са в GMT + 1 Hour  
Създайте нова тема  Напишете отговор Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Няколко въпроса - кандидатстване
Автор Съобщение  

04 Jun 2008 13:37 Цитирайте
mitro

Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

Доколкото знам с даф приемат, даже имам един приятел тук, който учи информатика тук и е с даф.

Цитат:
Аз не съм наясно с тия немските изпити. По едно време си мислех, че ги разбирам, но се обърках - кой къде се признава, в какви случаи и прочие. Някой друг ако знае - да пише.

Доколкото разбрах аз единствения проблем са UNICERT изпитите които се признават само в университетите в Германия а и те са на нива и различните нива са за разлицхен тип специалности иначе доколкото знам даф и дсх си се признават навсякъде... така аз разбрах Smile

"Corripe Cervisiam"

04 Jun 2008 13:43 Цитирайте
yurukov

Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес

И аз съм чувал за нещо подобно.

Впрочем един плюс да учите в Darmstadt и в Hessen по-специално е, че от следващия семестър падат големите такси. Решиха го късно снощи. През последните 2-3 години въведоха в цяла Германия по +500 евро на семестър държавна такса отгоре на нормалните 200. Нашата провинция беше първата, която го отхвърля.

05 Jun 2008 10:52 Цитирайте
Julian

Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес

Като се мъчих да се прехвърля магистратура в друг факултет ми казаха че можело с TestDAF ама дали и за бакалавър е така незнам, иначе DSH и UNICert III би трябвало сто процента да ги приемат.

А за английския може и с на Cambridge сертификатите незнам първи стига ли, но втори със сигурност, това е с което аз дойдох.

-------
$#!+ HAPPENZ!

01 Apr 2009 17:02 Цитирайте
victor_de

Здравейте!

Имам няколко въпроса относно кандидатстването за специалност Innenarchitektur.
1) Признава ли се DSD-2?
2) Има ли представяне на портфолио и Einigungstest или приемът е директно с оценките от дипломата?

Ходих на презентация на тема "Обучение в Германия" и възникна интересен въпрос за Numerus Clausus. Доколкото разбрах от сайта на университета за спезиалност Innenarchitektur се приемат 70 човека, като 10% са за чужденци. Обаче представителката на DAAD, която изнасяше презентацията ми каза, че тези 10% са за чужденци извън EU, т.е. че за място за тази специалност ще се боря наравно с немците. Вярно ли е това или ще се боря за място само с чужденците?

За сега е това, но 100% ще възникнат и друг въпроси.

07 May 2009 18:46 Цитирайте
lera

Zdravei victor_de. Mappe- i Aufnahmeprüfung v Darmstad nqma. Az sama iskam da zapi6a tazispecialnos i ve4e imam malko info za tova. Kogato govorih s predstavitel ot universiteta i pitah za tezi 10% mi kazaha, 4e da az sx6to se 4islq kxm tqh, a az se predstavih i kazah ot kxde sxm. A za testa koito si polojil-DSD, tova Deutsches Sprachdiplom li e?

P.S. Izvinqvam se za latinicata, no v momenta nqmam kirilica na kompiutxra Sad
      Нагоре  
Създайте нова тема  Напишете отговор Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Форумът Учението Няколко въпроса - кандидатстване
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Не можеш да добавяш файлове към форума
Можеш да сваляш файлове към форума

Нагоре