Доколкото знам с даф приемат, даже имам един приятел тук, който учи информатика тук и е с даф.
Цитат:
Аз не съм наясно с тия немските изпити. По едно време си мислех, че ги разбирам, но се обърках - кой къде се признава, в какви случаи и прочие. Някой друг ако знае - да пише.
Доколкото разбрах аз единствения проблем са UNICERT изпитите които се признават само в университетите в Германия а и те са на нива и различните нива са за разлицхен тип специалности иначе доколкото знам даф и дсх си се признават навсякъде... така аз разбрах
"Corripe Cervisiam"
04 Jun 2008 13:43
yurukov Мнения: 1370
И аз съм чувал за нещо подобно.
Впрочем един плюс да учите в Darmstadt и в Hessen по-специално е, че от следващия семестър падат големите такси. Решиха го късно снощи. През последните 2-3 години въведоха в цяла Германия по +500 евро на семестър държавна такса отгоре на нормалните 200. Нашата провинция беше първата, която го отхвърля.
Като се мъчих да се прехвърля магистратура в друг факултет ми казаха че можело с TestDAF ама дали и за бакалавър е така незнам, иначе DSH и UNICert III би трябвало сто процента да ги приемат.
А за английския може и с на Cambridge сертификатите незнам първи стига ли, но втори със сигурност, това е с което аз дойдох.
-------
$#!+ HAPPENZ!
01 Apr 2009 17:02
victor_de Мнения: 1
Здравейте!
Имам няколко въпроса относно кандидатстването за специалност Innenarchitektur.
1) Признава ли се DSD-2?
2) Има ли представяне на портфолио и Einigungstest или приемът е директно с оценките от дипломата?
Ходих на презентация на тема "Обучение в Германия" и възникна интересен въпрос за Numerus Clausus. Доколкото разбрах от сайта на университета за спезиалност Innenarchitektur се приемат 70 човека, като 10% са за чужденци. Обаче представителката на DAAD, която изнасяше презентацията ми каза, че тези 10% са за чужденци извън EU, т.е. че за място за тази специалност ще се боря наравно с немците. Вярно ли е това или ще се боря за място само с чужденците?
За сега е това, но 100% ще възникнат и друг въпроси.
07 May 2009 18:46
lera Мнения: 10
Zdravei victor_de. Mappe- i Aufnahmeprüfung v Darmstad nqma. Az sama iskam da zapi6a tazispecialnos i ve4e imam malko info za tova. Kogato govorih s predstavitel ot universiteta i pitah za tezi 10% mi kazaha, 4e da az sx6to se 4islq kxm tqh, a az se predstavih i kazah ot kxde sxm. A za testa koito si polojil-DSD, tova Deutsches Sprachdiplom li e?
P.S. Izvinqvam se za latinicata, no v momenta nqmam kirilica na kompiutxra
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Не можеш да добавяш файлове към форума Можеш да сваляш файлове към форума