Ето нещо което научих от майка ми:
Взимате половин килограм някакви пилешки дреболии от Руския, защото едва ли ще намерите някъде другаде. Оригиналната резепта е с това което в Добрич му викаме джерки - стомахчета, но става и със сърчица, воденички или всъщност каквото и да е месо. Много добре се почистват. Ако готвите сърчица или стомахчета трябва да ги разцепите до половината за да се сварят добре и отвътре, защото са доста жилави.
Сварявате ги напълно, тоест да са готови за ядене. През това време нарязвате една глава лук и няколко моркова наситно и ги запържвате в тава с олио във фурната. След това добавяте чаша ориз и той да се запържи леко. Когато дреболиите или месото са сварени, добавяте и тях и слагате 3 чаши вода, малко сол и го оставят във фурната да се запекат. Сложете и малко червен пипер и разни подправки - девесил, джоджан, чубрица, дафонов лист или там каквото ви се намира. Пече се докато стане готов ориза.
Довечера ще добавя и снимка какво се получава.