Форумът

Начало Регни се Потребители Q&A
Подробно търсене    

Влез

Unbefristete EU-Arbeitsgenehmigung за студенти след 5 години

Форумът Впечатления Сълзата на Орфей

Потребители писали по темата: Makedonski, yurukov
      Часовете са в GMT + 1 Hour  
Създайте нова тема  Напишете отговор

Сълзата на Орфей
Автор Съобщение  

25 Aug 2006 10:03 Цитирайте
Makedonski

Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

Съвсем случайно докато гледах какво пише в Уикипедия за Татул се натъкнах на тази информация за откриването на лозов корен от неизвестен сорт на 3000 години. На мен това ми се струва доста приказно, направо невероятно. Като знам какви са традиционните български сортове вино се чудя какво ли пък чудо ще е това.

http://www.e-psylon.net/dot/index.php?item=article&action=view&article_id=1237&PHPSESSID=4663085207817e5b36df1b0d3b7c4baa

25 Aug 2006 11:25 Цитирайте
yurukov

Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Ами аз това го помня още когато го казаха по медиите, но нали не е скандал отшумя за ден два. Иначе се смята, че е от лозите на древните траки. Тяхното вино е било невероятно според легендите и с него се е прославяло бога Дионисии ( бога на мъдроста и знанието, който гърците вземат и го правят бог на виното, защото видели траките да го славят с вино ). Доколкото знам институва по озарство и винарсто към БАН са взели част от лозата за да с еопитата да я култивират, но това ще отнеме години - както е ясно едно лозе не се развъжда за един сезон.

Ако стане експеримента, може да пием отново виното на траките. Интересно е само да се каже, че те не са пили чисто вино, а разредено с вода. Смятало се е, че само боговете могат да пият чисто вино и затова тези които са на по-високите постове са пили по-малко разредено вино. Доколкото знам не са пили по принцип твърд алкохол или бира, така че може да си представите, че празника на Дионисии, на който единствено са близвали алкохол (по моя информация) е бил бая пиянска вечер.

Нагоре  
Създайте нова тема  Напишете отговор

Форумът Впечатления Сълзата на Орфей
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Не можеш да добавяш файлове към форума
Можеш да сваляш файлове към форума

Нагоре  

Страница 1 от 1